Cees Zwanenburg en Henk Koster van De Sleutels bij de overhandiging van de cheque aan het G-team van Velocitas. | Foto: PR
Cees Zwanenburg en Henk Koster van De Sleutels bij de overhandiging van de cheque aan het G-team van Velocitas. | Foto: PR

G.S.V. De Sleutels verrast G-team Velocitas met gift

Sport

Bij de eerste training van het nieuwe jaar werd het G-team van korfbalvereniging Velocitas verrast met een bezoek van Stichting Vrienden G.S.V. De Sleutels.

Deze in 2003 opgerichte stichting ondersteunt de gehandicaptensport in de Leidse regio in de ruimste zin van het woord met allerlei projecten. Cees Zwanenburg en Henk Koster, beiden bestuurslid van de stichting, overhandigden een cheque waarmee diverse zaken kunnen worden aangeschaft die hoog op het verlanglijstje van de G-korfballers staan.

G-korfbal is korfbal voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Velocitas is buitengewoon trots op haar G-team, dat zich sinds 2015 zelfs Nederlands kampioen mag noemen. Dit jaar wordt opnieuw een nationaal kampioenschap gehouden, waarbij Velocitas weer hoge ogen hoopt te gooien.

Het G-team traint in het zaalseizoen elke donderdagavond van 19.00 tot 20.00 uur in sportzaal Hoftuyn te Leiderdorp. Geïnteresseerden zijn altijd welkom om een keer te komen kijken.

Uit de krant