Logo leiderdorpsweekblad.nl
Melvin Noordover (wit 2), hier klaar om op te zwemmen, werd binnen 10 seconden uit de wedstrijd gewerkt. | Foto: PR
Melvin Noordover (wit 2), hier klaar om op te zwemmen, werd binnen 10 seconden uit de wedstrijd gewerkt. | Foto: PR
Sport

Wel goed spel maar geen winst voor Aquadraat

  Sport

waterpolo ♦ Het te statische aanvalsspel van Aquadraat Heren 1 in de wedstrijd van 26 oktober zorgde voor een verlies tegen Wiekslag. In de wedstrijd van 5 november heeft de ploeg laten zien daarvan geleerd te hebben; de Leiderdorps-Koudekerkse waterpoloploeg kwam prima voor de dag tegen ZPB uit Brandrecht. Helaas leidde dat nog niet tot een overwinning.

De wedstrijd begon met een vervelend incident dat gelijk liet zien hoe ZPB het waterpolo speelt. Na het opzwemmen van de bal kreeg Melvin Noordover direct een knietje van zijn tegenstander in zijn ribben en was de rest van de wedstrijd uitgeschakeld. Het team liet zich hier niet teveel door van de wijs brengen en kon via Noa van Straten (man-meer) en topscoorder Rik Speel op 0-2 komen. Nadat ZPB had gescoord was het weer Aquadraat dat vanuit een man-meer situatie de stand op 1-3 zette ; een schot van Rob Westgeest op de lat kwam terug in het spel en aanvoerder Stan Hogenboom was sneller dan zijn tegenstander en maakte af.

Helaas was dat het laatste doelpunt dat Aquadraat uit de man-meer situaties wist te scoren, de zeven die er nog kwamen in de wedstrijd werden niet afgemaakt. Dit hoge aantal man-meer situaties had de ploeg te danken aan het actieve spel waardoor ZPB stevig moest ingrijpen en daarmee steeds met een ondertal situatie zat. Aquadraat was echter niet op schot en enkele fraaie afstandsschoten belanden op paal en lat. ZPB kreeg hierdoor aan het einde van de derde periode, nadat Stan Hogenboom had gescoord, de mogelijkheid op een 5-4 voorsprong te komen.

Aan het begin van de vierde periode had Maikel Ruijgers vanuit een 1 tegen 0 situatie gelijk kunnen maken maar hij was deze wedstrijd ook niet op schot en verzuimde te scoren. Rik Speel hield de ploeg in de wedstrijd door bij een 6-4 stand weer de aansluitingstreffer te scoren (6-5). Maar direct daarna liep ZPB weer uit naar 7-5 en via een strafworp zelfs naar 8-5. Met nog slechts één minuut te spelen was dat de nekslag voor Aquadraat. Uiteindelijk hield ZPB met 9-5 de punten in huis.

Meer berichten