Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto: Corrie van der Laan

Niet meer roken voor het gemeentehuis

  Politiek

De kersvers geïnstalleerde gemeenteraad (zie P3) nam vorige week woensdag meteen unaniem een motie aan om een rookvrije zone in te stellen in de openbare buitenruimtes bij alle gebouwen die gemeentelijk eigendom zijn. 

Daarmee is de tijd voorbij dat even een sigaretje opgestoken kan worden onder de overkapping bij de hoofdingang van het gemeentehuis, zoals zeker bij lange politieke vergaderingen nogal eens gebeurde.

De motie was een initiatief van de VVD en de Lokale Partij Leiderdorp. In Leiderdorp wordt al veel gedaan om met name buitenruimten waar kinderen komen rookvrij te houden. Dat in het kader van het convenant ‘Rookvrije generatie’ dat de gemeente begin 2019 ondertekende. Niels Verwers van de VVD en Eric Filemon van de LPL vonden het nu tijd voor een extra stap, ook al vanwege de voorbeeldfunctie van de gemeente. Voor de verstokte rokers in het gemeentehuis blijft er wel de mogelijkheid om uit te wijken naar de fietsenstalling aan de zijkant van het gebouw. Een ideale plek, volgens wethouder Daan Binnendijk. “Dat is uit het zicht van voorbijgangers en zo groot dat niet-rokers er geen last van hebben.”

Meer berichten