Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto: Corrie van der Laan

Burgemeester Driessen niet bij installatieraad vanwege corona

  Politiek

De Leiderdorpse burgemeester Laila Driessen kan vanavond niet bij de speciale raadsvergadering zijn waarop de nieuwe gemeenteraadsleden worden geïnstalleerd. Zij is aan huis gebonden vanwege corona.

De burgemeester is degene die de zogeheten installatieraad voorzit en de raadsleden de belofte of de eed afneemt. Dat moet deze keer dus noodgedwongen anders geregeld worden. Na intensief overleg met het Provinciehuis is besloten dat een extra digitale raadsvergadering ingelast wordt om 19.30 uur. Daarin installeert Driessen alvast twee raadsleden: de nestor van de raad (degene met het grootste aantal ‘dienstjaren’) en het daarop volgende lid. Dat zijn Hugo Langenberg (LPL) en Olaf MacDaniel (PvdA). Zij zijn vervolgens gemachtigd om de rol van de burgemeester over te nemen tijdens de installatieraad, die om 20.00 uur begint in het gemeentehuis.

Hoogstwaarschijnlijk zal het MacDaniel zijn die zijn negentien collega’s de eed of belofte afneemt; Langenberg kampt met gezondheidsproblemen en het is niet zeker of hij vanavond in staat is naar de raadszaal te komen.


Raadleden

De nieuwe gemeenteraadsleden zijn:

voor de LPL: Hugo Langenberg, Joost Bruggeman, Henri Verheggen, Eric Filemon, Kamla Balak en Roel van Beelen;

voor PvdA-GroenLinks: Olaf MacDaniel, Bob Vastenhoud, Marlies van Beek, Sarah van Roemburg en Sem Overduin;

voor de VVD: Martine Breedveld, Frank van Noort, Niels Verwers en Tom Groentjes;

voor D66: Jeroen Hendriks, Prachee van Brandenburg-Kulkami en Mieke van Ulden;

voor het CDA: Medea Hempen en Mirjam van der Stelt;

voor de ChristenUnie-SGP: Arie Janssen.


Zuidervaart aanvaardt raadszetel niet

Een van de gekozen raadsleden heeft haar zetel niet aanvaard. Marjoke Zuidervaart, nummer 7 op de lijst van de LPL, had met voorkeursstemmen een plekje in de raad veroverd. Het was echter nooit haar bedoeling daadwerkelijk raadslid te worden; ze is liever op de achtergrond actief voor haar partij. Haar zetel gaat nu naar Roel van Beelen, de nummer 6 op de lijst.

Meer berichten