Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Frank van Noort, de nieuwe fractievoorzitter van de VVD Leiderdorp. Van Noort volgt Martine Breedveld op. Breedveld blijft actief als VVD-raadslid</p>

Frank van Noort, de nieuwe fractievoorzitter van de VVD Leiderdorp. Van Noort volgt Martine Breedveld op. Breedveld blijft actief als VVD-raadslid

(Foto: PR)

VVD Leiderdorp wil niet in coalitie met LPL

  Politiek

De VVD Leiderdorp wil geen deel uitmaken van een coalitie met de Lokale Partij Leiderdorp (LPL). Dat hebben de liberalen laten weten in het eerste verkennende gesprek met lijsttrekker en fractievoorzitter Hugo Langenberg van de LPL. 

Na de verkiezingsuitslag van vorige week heeft de LPL, die met zes zetels de grootste partij werd, het voortouw genomen in de onderhandelingen over een nieuw college van burgemeester en wethouders. Langenberg vertelde al eerder te mikken op een coalitie met PvdA-GroenLinks, die vijf zetels heeft, en één andere partij. VVD-lijsttrekker Martine Breedveld zei vorige week woensdagavond meteen dat het haar “onwaarschijnlijk” leek dat de VVD die derde partij zou zijn. Nu heeft de VVD de deur dus definitief dichtgegooid. De partij vindt de LPL “geen stabiele en betrouwbare partner”.


Geen illusies

Breedveld was de afgelopen jaren fractievoorzitter van de VVD maar geeft het stokje over aan collega-raadslid Frank van Noort. Ook Van Noort ziet deelname aan een coalitie met de lokale partij niet als een optie: “Wij maken ons geen illusies over de formatie. De LPL gaat ook zonder een derde partij verder. Wij doen niet mee aan deze poppenkast!”. 

Met de VVD in het college zijn de afgelopen jaren belangrijke besluiten genomen in het belang van alle Leiderdorpers, stelt Van Noort. “De komende jaren gaan wij hier de vruchten van plukken. Denk aan de gebiedsontwikkeling voor de Baanderij, de aanleg van de Leidse Ring Noord, de herinrichting van verschillende verkeersknelpunten en de stabiele financiële positie van Leiderdorp. Wij hebben hierin, met veel plezier, constructief samengewerkt met verschillende partijen. De LPL was voor ons echter geen stabiele en betrouwbare partner. Hier zijn wij dan ook eerlijk in geweest tijdens het verkennende gesprek. Wij gaan niet als derde wiel de tandem met PvdA-GroenLinks in balans houden en gaan nu geen college vormen met de LPL.”         

Meer berichten