Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>De Verkiezingsmarkt in Winkelhof op zaterdag 12 maart.&nbsp;</p>

De Verkiezingsmarkt in Winkelhof op zaterdag 12 maart. 

(Foto: Corrie van der Laan)
Verkiezingen

Strijd om de zwevende kiezer

  Politiek

Tijdens de Verkiezingsmarkt afgelopen zaterdag in winkelcentrum Winkelhof deden de partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Leiderdorp hun uiterste best om zwevende kiezers over te halen op hen te gaan stemmen.

De kraampjes van PvdA-GroenLinks, LPL, VVD, D66, CDA en ChristenUnie-SGP stonden opgesteld op het plein voor de Hema en Sport2000. De kandidaten deelden zoveel mogelijk flyers uit en beantwoordden vragen van het winkelend publiek.


Kieskompas

Voor wie toch nog twijfelt over welke partij zijn of haar stem verdient, of nog geen idee heeft, is het Kieskompas een handig hulpmiddel. Dertig stellingen kunnen beantwoord worden met ‘helemaal mee eens’, ‘mee eens’, ‘neutraal’, ‘niet mee eens’, ‘helemaal niet mee eens’ of ‘geen mening’. Na het invullen weet u welke Leiderdorpse politieke partijen dichtbij uw standpunten staan en welke er wat verder van af. Het kieskompas is te vinden op leiderdorp.kieskompas.nl.


Stemmen kan vanaf morgen

Vanaf morgen, maandag 14 maart, kan er in Leiderdorp al gestemd worden op twee locaties. Dat zijn Gebouw Irene aan de Hoofdstraat 82 en het mobiele stemlokaal dat staat op het Winkelhofplein. Beiden zijn maandag 14 en dinsdag 15 maart geopend van half 8 ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds.

Op woensdag 16 maart is de keuze uit negen stembureaus:

• Gebouw Irene, Hoofdstraat 82

• Gemeentehuis Leiderdorp, Willem-Alexanderlaan 1

• Winkelhofplein, Statendaalder 1

• Scheppingskerk, Van Poelgeestlaan 2

• Gymzaal Zijlkwartier, Van der Marckstraat 19

• Gymzaal Klerkenhof, Klerkenhof 3

• Dwars, Bloemerd 1C

• Sport- en Recreatiecentrum de Does, Amaliaplein 40

• Korfbalvereniging Velocitas, Bloemerd 7

Alle stembureaus zijn tussen half 8 ’s ochtends en 9 uur ’s avonds geopend.


Uitslagenavond

Woensdag 16 maart is er in het gemeentehuis vanaf 22.00 uur een uitslagenavond. Zodra de voorlopige uitslagen van de verschillende stembureaus bekend zijn, komen ze hier binnen. De avond is openbaar, alle belangstellenden zijn welkom.

Meer berichten