Logo leiderdorpsweekblad.nl
Sinds donderdag hangt de Oekraïense vlag in het atrium van het Leiderdorpse gemeentehuis. De vlag is aangeboden door Tiddo Bresters die voorzitter van de FIVA, de Fédération des Véhicules Anciens, contacten heeft in Oekraïne.
Sinds donderdag hangt de Oekraïense vlag in het atrium van het Leiderdorpse gemeentehuis. De vlag is aangeboden door Tiddo Bresters die voorzitter van de FIVA, de Fédération des Véhicules Anciens, contacten heeft in Oekraïne. (Foto: Corrie van der Laan)

Leiderdorpse gemeenteraad roept op tot gastvrijheid voor Oekraïense vluchtelingen

  Politiek

De Leiderdorpse gemeenteraad spreekt zich vanavond tijdens de raadsvergadering uit voor opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Dat gebeurt met de onderstaande verklaring die door alle partijen is ondertekend:

“Oekraïne wordt sinds de nacht van 23 februari jl. aangevallen door Rusland. Russische troepen zijn het land met geweld binnengedrongen. De Oekraïense bevolking is verzeild geraakt in een nutteloze en desastreuze oorlog. Inmiddels zijn duizenden mensen op de vlucht geslagen voor het oorlogsgeweld. Op zoek naar een veilige plek. Wij spreken ons daarom uit voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Uit solidariteit met al die mensen, jong en oud, die tegen hun wil huis en haard hebben moeten verlaten. Laten we hen helpen. Door ze in Leiderdorp, onderdeel van de Leidse regio ‘Stadsregio van de Vluchtelingen’, een veilige plek te geven en hiermee een bijdrage te leveren aan de opgave die bij onze veiligheidsregio ligt. Laten we met elkaar gastvrij zijn voor Oekraïense vluchtelingen.”

Meer berichten