Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Geert Schipaanboord.&nbsp;</p>

Geert Schipaanboord. 

(Foto: J.P.Kranenburg)
Verkiezingen

Geert Schipaanboord in halve finale verkiezing ‘Beste Raadslid van Nederland’

  Politiek

Het Leiderdorpse raadslid Geert Schipaanboord (ChristenUnie-SGP) heeft de halve finale bereikt in de strijd voor de titel ‘Beste Raadslid van Nederland 2022’. 

Van 15 februari tot en met 1 maart kon iedereen in Nederland raadsleden voor de verkiezing nomineren. Ook kon op de genomineerden gestemd worden. Uit de vijftig genomineerden met de meeste publieksstemmen heeft de jury er twaalf geselecteerd. Schipaanboord is er daar één van.

De jury is zeer lovend over de Leiderdorper: “Zeer talentvol en kundig raadslid. Is al langere tijd een stabiele factor in de Leiderdorpse raad. Ondanks dat zijn fractie slechts 1 zetel heeft. Doet mee in de huidige coalitie en is daar het anker van. Constructief, dossierkennis en kan als een van de weinigen scherp debatteren. Hij is nog heel jong, maar weet knap zijn punten (zeer principieel) te maken, maar ook compromissen te sluiten daar waar het algemeen belang de principes kruist. Een voorbeeld dus.”


Stemmen

Nu is het publiek weer aan zet. Tot 11 maart 10.00 uur kan op een van de genomineerden gestemd worden via www.besteraadslid.nl/nominaties. De vier raadsleden met de meeste stemmen gaan door naar de finale.

De jury beoordeelt de vier finalisten op effectiviteit, communicatievaardigheden en integriteit. Deze uitslag telt voor 50 procent mee voor de keuze van de winnaar. De andere 50 procent komt van de publieksstemmen; stemmen op de finalisten kan tot en met 14 maart. Die avond wordt de winnaar live op televisie bekend gemaakt bij talkshow M.

De verkiezing van het Beste Raadslid van Nederland is bedoeld om de belangstelling voor de gemeenteraadsverkiezingen te vergroten. Het is de derde keer dat de verkiezing gehouden wordt. De eerste keer was in 2014 toen het Heerlense SP-raadslid Ron Meyer won. In 2018 ging de titel jaar Johnas van Lammeren, Amsterdams gemeenteraadslid voor de Partij voor de Dieren.

De verkiezing wordt georganiseerd door campagnebureau BKB, het Periklesinstituut, de Volkskrant, De Nieuws BV en talkshow M.

Meer berichten