Logo leiderdorpsweekblad.nl
Bob Vastenhoud. | Foto: PR
Bob Vastenhoud. | Foto: PR (Foto: PR)

GroenLinks bezoekt ‘racebaan’ Acacialaan

  Politiek

De Leiderdorpse GroenLinks-fractie zoekt nu eens de drukte op. Op verzoek van bewoners is de maandelijkse wijkactie van de politieke partij dit keer rond de Acacialaan, waar auto’s, zo stellen omwonenden, standaard te hard rijden. Veiligheidshalve begint de samenkomst op zaterdag 26 juni om 11.15 uur dan ook op de verkeersluwe parallelweg, vlak bij tennispark De Munnik.

Dat omwonenden pleiten voor lagere snelheden in hun straat kan fractievoorzitter Bob Vastenhoud van GroenLinks zich levendig voorstellen. “De Acacialaan is officieel een 30-kilometerweg”, stelt hij, “en zou er ook zo moeten uitzien. De drukbezochte straat in de nabijheid van twee basisscholen oogt toch als een racebaan. Goedwillende automobilisten die niet harder rijden dan 30 km/per uur wekken irritatie op bij andere weggebruikers. Je kunt wachten op ongelukken.”

Pogingen van diverse politieke partijen om op het gemeentehuis voor aanpassingen te zorgen, leden tot nu toe schipbreuk. Vastenhoud kent elders in Leiderdorp 30 kilometer-zones die beter voldoen. “Met de herinrichting van het Amaliaplein is de Ericalaan - dus het deel na de rotonde richting supermarkt Lidl - nu duidelijk een 30 kilometer-zone. Ook op een zogeheten wijkontsluitingsweg als de Vronkenlaan drukken versmallingen ter hoogte van scholen de snelheid van het verkeer.”

Ter bescherming van kwetsbare verkeersdeelnemers wil GroenLinks opnieuw een lans breken voor veiliger verkeer. Vastenhoud: “Wij geven niet gauw op, en hopelijk komen buurtbewoners zaterdag ook hun zegje doen. Hoe meer steun voor ons standpunt, hoe groter de kans op verbeteringen.”

Los daarvan gaan gemeenteraadsleden en andere GroenLinksers en sympathisanten met grijper en vuilniszak op pad om straten en struiken te ontdoen van zwerfafval.

Wie een woonwijk wil voordragen voor een volgende wijkactie kan contact opnemen met fractie-assistent Tim Brouwer de Koning (e-mail tim.ank.bdk@ziggo.nl of telefoon 06-38030152).

Meer berichten