Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto: PR

Drie D66-afdelingen in Leidse regio gaan samen

  Politiek

De D66-afdelingen Leiden, Leiderdorp-Zoeterwoude en Voorschoten zijn met ingang van 11 oktober 2020 één afdeling. Hiertoe hebben de leden van de drie afdelingen besloten. Hiermee vergroot D66 haar slagkracht in de Leidse regio en intensiveert ze de samenwerking tussen de leden in de samengevoegde afdeling.

Met de nieuwe D66-afdeling worden bestuurstaken, commissies en activiteiten regiobreed georganiseerd. Voorzitter Jasmijn Touw: “D66 is altijd een partij van samenwerken. Door nu in de Leidse regio als vereniging intensiever samen te werken, hebben we nog meer slagkracht om in gesprek te gaan met onze kiezers, inhoudelijke activiteiten te organiseren en mensen in de regio nog meer bij politiek te betrekken”.

In de Leidse Regio organiseren D66’ers door deze fusie samen wat samen kan. Bestuurstaken, commissies voor activiteiten en commissies voor de verkiezingen worden regiobreed georganiseerd, door en voor ruim 750 enthousiaste D66’ers uit alle gemeenten. Touw: “De gemeenten houden hun eigen, zelfstandige fractie. Juist door deze samenwerking verwachten we dat gemeenteraadsfracties elkaar beter weten te vinden. Fusie tussen deze drie afdelingen maakt de afstemming op vele fronten een stuk makkelijker. Dat is in onze ogen positief voor de hele regio”.

Lokale Leiderdorpse aanpak

“Aan de lokale Leiderdorpse aanpak van onze fractie in de gemeenteraad verandert helemaal niets”, aldus fractievoorzitter Jeroen Hendriks. “Maar door deze krachtenbundeling krijgt de fractie wel veel meer hulp en ondersteuning bij de zaken rondom het politieke werk. Van oudsher werken we al samen met de andere D66-afdelingen in de Leidse regio. Als progressieve partij blijven we altijd op zoek naar verbeteringen, ook als het over onszelf gaat. Onderdeel daarvan is ook om als politieke partij te kijken wat we effectiever samen kunnen organiseren en wat we als Leiderdorp zelf blijven doen.”

Het bestuur van de oorspronkelijke D66-afdeling Leiden gaat door en wordt aangevuld met twee bestuursleden die specifiek de activiteiten in Leiderdorp, Zoeterwoude en Voorschoten coördineren. De leden van de nieuwe afdeling beslissen medio november over het bestuursvoorstel de naam te wijzigen naar D66 Leidse Regio.


Meer berichten