Logo leiderdorpsweekblad.nl
De opruimploeg van GroenLinks met in het midden fractievoorzitter Bob Vastenhoud en links naast hem raadslid Jeannette Hofman-Züter.
De opruimploeg van GroenLinks met in het midden fractievoorzitter Bob Vastenhoud en links naast hem raadslid Jeannette Hofman-Züter. (Foto: PR)

Aandacht voor verdwenen zebrapad Vossiuslaan

  Politiek

Schoorvoetend organiseert GroenLinks Leiderdorp voor het eerst sinds de corona-uitbraak een wijkactie. Centraal staat zaterdag 5 september het verdwenen zebrapad op de Vossiuslaan, vlakbij de hoek naar de Heinsiuslaan. Vanaf 11.15 uur zijn raadsleden en partijvrijwilligers daar aanwezig om ideeën uit te wisselen en afval op te ruimen.

“Wij willen niet wachten op ongelukken”, zo motiveert Jeannette Hofman-Züter de keuze voor juist deze oversteekplaats. Anders dan het gemeentebestuur is het ervaren gemeenteraadslid bang voor onveilige verkeerssituaties, ook al is de weg ingericht als 30 kilometerzone. In de omringende wijken wonen veel ouderen en kinderen, die in het verkeer per definitie kwetsbaar zijn.

Hoewel zebrapaden bij een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur niet verplicht zijn, pleit GroenLinks ervoor om van geval tot geval te bekijken of zo’n voorziening de veiligheid vergroot. Elders in Leiderdorp, in de buurt van scholen aan de Vronkenlaan en bij winkelcentrum Santhorst, is dat al het geval. “Ook de Vossiuslaan past volgens ons in dat rijtje”, aldus Jeannette Hofman- Züter. Zij rekent zaterdag op steunbetuigingen uit de omgeving, waarmee GroenLinks in de gemeenteraad aan de slag kan. “Daarnaast buigen wij ons ook graag over andere onderwerpen.”

Wie een woonwijk wil voordragen voor een volgende wijkactie kan contact opnemen met fractie-assistent Tim Brouwer de Koning (e-mail tim.ank.bdk@ziggo.nl of telefoon 06-38030152).

Meer berichten