Logo leiderdorpsweekblad.nl
Bart Hoenen. | Foto: Buro JP
Bart Hoenen. | Foto: Buro JP (Foto: Buro JP)

VVD-fractieleider Bart Hoenen stopt

  Politiek

In de gemeenteraadsvergadering van maandag 27 januari zal de Leiderdorpse VVD-fractievoorzitter Bart Hoenen het officieel aankondigen: hij stopt met de politiek en geeft zijn raadszetel op.

Door: Corrie van der Laan

"Direct na de vergadering gaat mijn ontslagbrief naar de raad", vertelt hij.

Hij wist bij de start van deze raadstermijn, in maart 2018, al dat het zijn laatste zou zijn. "Dit is mijn derde termijn en ik vind dat je als raadslid niet te lang moet blijven zitten."

Hoenen startte bijna twee jaar geleden met drie gloednieuwe fractiegenoten. Brigitte van Elburg, Martine Breedveld en Niels Verwers zijn inmiddels goed ingevoerd en kunnen prima zonder hem verder, zo is zijn overtuiging. "Ze zijn gretig en enthousiast en hebben veel kennis en kunde. Ik heb ook alle vertrouwen in Frank van Noort die de opengevallen raadszetel zal innemen. Het is nu tijd om ruimte voor hen te maken."

Waarschijnlijk wordt de positie van fractievoorzitter overgenomen door Martine Breedveld.

Het is niet zo dat Hoenen vooraf al de planning had gemaakt om halverwege de rit te stoppen, verzekert hij. Maar het moment heeft zich door een samenloop van omstandigheden nu aangediend. De strubbelingen met de vorige coalitie zijn daarbij zeker een factor geweest, daar draait hij niet omheen. "Dat heeft me enorm veel tijd en energie gekost." Daarbij komt dat zijn reguliere werkzaamheden zich steeds meer uitbreiden. Hij is directeur van Area071 in Leiderdorp en werkt daarnaast voor de Hogeschool Leiden, de Universiteit Leiden en PLNT (Centrum voor Innovatie en Ondernemerschap) Leiden.

Hij wil zich wel in blijven zetten voor Leiderdorp, maar dan op een andere manier. "Bijvoorbeeld door een leuk evenement te verzinnen, daar dan het dorp nog wel wat van gebruiken." Van de politiek wil hij afstand nemen. "Maar als de fractie me belt voor tips of goede raad, neem ik natuurlijk wel op."

Meer berichten