Logo leiderdorpsweekblad.nl
Bloemen van LPL raadslid Eric Filemon voor de vertrekkende LPL wethouder Martine de Bas.
Bloemen van LPL raadslid Eric Filemon voor de vertrekkende LPL wethouder Martine de Bas. (Foto: J.P. Kranenburg)

Vertrekkend wethouder Martine de Bas:'Kies voor leiderschap boven macht'

  Politiek

Met het aantreden van de nieuwe wethoudersploeg moest de Leiderdorpse gemeenteraad maandag 13 januari afscheid nemen van LPL-wethouder Martine de Bas. Zij werd op 8 december geïnstalleerd als opvolger van Angelique Beekhuizen die opstapte na een conflict met de LPL-fractie.

De Bas is nog geen tien weken wethouder van Leiderdorp geweest maar in die tijd heeft ze heel veel geleerd, zo zei ze maandag bij haar afscheid. En ze heeft zich verbaasd over de cultuur in het Leiderdorpse gemeentebestuur. In haar afscheidsbrief schreef ze dat met verwondering heeft gezien "hoezeer macht een centraal thema is binnen uw raad en college."

Ze roept in haar brief de raad op om aandacht en waardering te hebben voor de stem van zowel de meerderheid als de minderheid en te streven naar een samenleving waar iedereen erbij hoort. Ook in de raadszaal. "Ik hoop van harte dat u in de toekomst in staat zult zijn om met elkaar te kiezen voor leiderschap boven macht", aldus De Bas.

Voordat Martine de Bas maandagavond weer naar haar woonplaats Gorinchem vertrok, had ze nog één wijze les voor de raadsleden: "Zeggen wat je denkt, dat kan ook iets aardigs zijn."

Meer berichten