Logo leiderdorpsweekblad.nl
Rik van Woudenberg.
Rik van Woudenberg. (Foto: PR)

Rik van Woudenberg uit Zuidplas kandidaat-wethouder voor D66 Leiderdorp

  Politiek

De wethouderskandidaat van D66 Leiderdorp is bekend. Het is Rik van Woudenberg, ondernemer en oud-wethouder van zijn huidige woonplaats Zuidplas,  een fusiegemeente liggend tussen Zoetermeer, Gouda en Rotterdam.

Daarmee is de beoogde wethoudersploeg voor de coalitie van VVD, D66, CDA en ChristenUnie-SGP compleet. De andere twee wethouder-kandidaten zijn Willem Joosten voor de VVD en Daan Binnendijk voor CDA en ChristenUnie-SGP. Joosten en Binnendijk waren in het op 18 november geklapte college van Lokale Partij Leiderdorp, VVD en CDA ook al wethouder.

Afgelopen vrijdag werd het nieuwe coalitieakkoord gepresenteerd. De nieuwe wethouders worden in januari door de raad benoemd.

In zijn portefeuille krijgt Van Woudenberg duurzaamheid, onderwijs, regio, beheer openbare ruimte, kunst & cultuur. Hij wordt ook verantwoordelijk voor communicatie & media, wijk- en buurtgerichtwerken en het maatschappelijk vastgoed van de gemeente.

Tussen 2014 en 2018 was D66-er Van Woudenberg wethouder in de gemeente Zuidplas, die in 2010 is ontstaan door samengaan van de gemeenten Moerkapelle, Moordrecht, Nieuwerkerk a/d IJssel en Zevenhuizen. Hij had daar ondermeer ook duurzaamheid, onderwijs, cultuur en het beheer van de openbare ruimte in zijn portefeuille.

In Zuidplas hield Van Woudenberg een vast wethoudersspreekuur. "Het is ook in Leiderdorp mijn bedoeling dat inwoners mij eenvoudig kunnen vinden en aanspreken", meldt de kandidaat-wethouder.

Meer berichten