Logo leiderdorpsweekblad.nl
De ringweg rond Leiden en Leiderdorp met bovenaan het deel dat de Leidse Ring Noord vormt.
De ringweg rond Leiden en Leiderdorp met bovenaan het deel dat de Leidse Ring Noord vormt. (Foto: PR)

Feiten en cijfers over Leidse Ring Noord

  Politiek

Enkele bewoners van de wijken Leyhof en Buitenhof die langs de Oude Spoorbaan wonen, hebben alle bekende feiten en cijfers over de plannen voor aanleg van de Leidse Ring Noord in Leiderdorp op een rijtje gezet.

Dat is hard nodig, stellen ze, want na de raadsvergadering van 18 november, waarbij de Lokale Partij Leiderdorp de stekker uit de coalitie trok vanwege onenigheid over het kaderbesluit voor de Leidse Ring Noord, "zijn er nogal ongenuanceerd berichten de wereld in geholpen welke vooral zijn gevoed door te weinig kennis van de materie". De bewoners hebben een notitie opgesteld die naar hun zeggen "onderscheid maakt in de feiten en mythen die de ronde doen over de snelheidverhoging op de Oude Spoorbaan". De notitie is te vinden op de website www.max50.nl.

De Leidse Ring Noord is het noordelijk deel van de rondweg om Leiden waarvan ook de Oude Spoorbaan deel uit gaat maken. Daarvoor wordt de weg vierbaans gemaakt. Met die verbreding heeft niemand moeite, wel met de maximum snelheid van 70 km/uur die volgens het kaderbesluit dan moet gaan gelden op de weg. De bewoners die de notitie hebben opgesteld, willen vasthouden aan 50 km/uur en vinden een groot deel van de gemeenteraad aan hun zijde.

Meer berichten