Logo leiderdorpsweekblad.nl
Robert Strijk
Robert Strijk (Foto: J.P. Kranenburg)

D66-er Robert Strijk formateur in Leiderdorp

  Politiek

Robert Strijk (D66) gaat de Leiderdorpse fracties van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie-SGP begeleiden bij het smeden van een coalitie.

Er is na het eerste gesprek tussen de vier fracties op maandag direct contact met Strijk gezocht en na een korte schets van situatie en context heeft hij zich bereid verklaard om de rol van formateur op zich te nemen. VVD fractievoorzitter Bart Hoenen, de initiatiefnemer voor deze coalitieonderhandelingen, is blij met de positieve reactie van Strijk. "Hij is iemand die goed is in het verbinden van partijen en is heel goed op de hoogte van wat er speelt in de regio."

De nieuwe formateur gaat begin volgende week aan de slag. Tot die tijd wordt alvast hard gewerkt aan een basis voor de komende gesprekken.

Robert Strijk (54) heeft ruime bestuurlijke ervaring. Hij was ruim acht jaar wethouder en eerste loco-burgemeester in de gemeente Leiden. Voorafgaand aan het wethouderschap was Strijk directeur van het landelijk bureau van D66. Tevens was hij van 2003 tot 2008 Centrummanager van Leiden waarbij hij zich richtte op het versterken van de binnenstad. 1 februari dit jaar werd hij aangesteld als waarnemend burgemeester in Zwijndrecht, sinds juni is hij gedeputeerde in de provincie Utrecht.

Meer berichten