Logo leiderdorpsweekblad.nl
Raadleden, omwonenden en gemeenteambtenaren aan de Dijkwacht. Op de achtergrond de Oude Spoorbaan waarlangs dranghekken zijn gezet die de hoogte van de beoogde geluidsschermen weergeven.
Raadleden, omwonenden en gemeenteambtenaren aan de Dijkwacht. Op de achtergrond de Oude Spoorbaan waarlangs dranghekken zijn gezet die de hoogte van de beoogde geluidsschermen weergeven. (Foto: Johan Kranenburg)

Raad neemt zelf een kijkje bij Oude Spoorbaan

  Politiek

De Leiderdorpse gemeenteraad is er al tijden mee bezig: als de Oude Spoorbaan straks als onderdeel van de Leidse Ring Noord verbreed wordt naar tweemaal twee rijstroken, moet de maximum snelheid dan omhoog naar 70 kilometer per uur of moet het 50 blijven?

Een snelheidsverhoging betekent dat er geluidsschermen langs de weg moeten komen van 1,25 tot 2 meter hoog en dat zien veel omwonenden niet zitten. Maandagmiddag kwam een aantal raadsleden naar de Dijkwacht in de wijk Leyhof om een indruk te krijgen van het effect van geluidsschermen op het uitzicht. Waarbij dranghekken even voor geluidsscherm speelden.

Komende maandag, 18 november, buigt de raad zich opnieuw over de plannen voor de Leidse Ring Noord en dan moet onder meer de snelheidsknoop worden doorgehakt.

Meer berichten