Logo leiderdorpsweekblad.nl
De kersverse wethouder Martine de Bas (rechts) krijgt bloemen van burgemeester Laila Driessen. | Foto: C. v.d. Laan
De kersverse wethouder Martine de Bas (rechts) krijgt bloemen van burgemeester Laila Driessen. | Foto: C. v.d. Laan (Foto: Corrie van der Laan)

Martine de Bas benoemd als wethouder voor LPL

  Politiek

De begrotingsvergadering in Leiderdorp op vrijdag 8 november eindigde met een feestelijk moment: de beëdiging van Martine de Bas als wethouder voor de Lokale Partij Leiderdorp.

De Bas (40) volgt Angelique Beekhuizen op die op 8 oktober aftrad na een conflict met haar fractie. De nieuwe wethouder zal de volledige portefeuille van Beekhuizen overnemen, wat betekent dat ze verantwoordelijk wordt voor het sociaal domein, gezondheidszorg, onderwijs, wijkgericht werken en communicatie.

Ze werkte hiervoor bij de gemeente Culemborg als manager sociaal domein en veiligheid bij de gemeente Culemborg. Als voormalig gemeenteraadslid voor D66 in de gemeente Oud Beijerland (2014-2017) heeft ze ervaring met lokale politiek.

De Bas woont in Gorinchem, een kleine 90 kilometer van Leiderdorp. Dat lokte het nodige commentaar uit van onder meer D66 en VVD, die het opvallend vonden dat juist een lokale partij een wethouder van 'buitenaf' inbracht. VVD fractievoorzitter Bart Hoenen kon niet nalaten te benadrukken dat zijn partij nu de enige in de coalitie was met een Leiderdorpse wethouder. En Jeroen Hendriks (D66) raadde De Bas aan om met het oog op duurzaamheid toch maar een elektrische auto aan te schaffen.

De Bas kreeg wel de ruimhartige steun van de raad. Haar benoeming kreeg het fiat van zeventien van negentien aanwezige raadsleden, twee raadsleden stemden blanco.


Meer berichten