Logo leiderdorpsweekblad.nl
Geert Schipaanboord en Leander Tramper van CU-SGP-fractie (met blauwe jassen) in gesprek met Leiderdorpers. | Foto: J.P. Kranenburg
Geert Schipaanboord en Leander Tramper van CU-SGP-fractie (met blauwe jassen) in gesprek met Leiderdorpers. | Foto: J.P. Kranenburg (Foto: )

Fractie ChristenUnie-SGP: Thema afvalscheiding leeft enorm in Leiderdorp

  Politiek

Het thema afvalscheiding leeft enorm in Leiderdorp. Dat concludeert de Leiderdorp fractie van de ChristenUnie-SGP na een ochtendje praten met bezoekers en omwonenden bij winkelcentrum Santhorst.

De fractie had 24 oktober een bord neergezet met daarop de vraag: 'Hoe kunnen we afvalscheiding in Leiderdorp verbeteren?' Aan de hand van de reacties van voorbijgangers plakten de fractieleden post-its. Veel van de voorbijgangers hadden concrete ideeën over hoe afval te verminderen en zijn zelf actief in het scheiden van afval, zo meldt de CU-SGP.

De gesprekken gaven de fractie aanleiding een aantal vragen te stellen over het collegevoorstel om per 1 januari 2020 te stoppen met het apart inzamelen van PMD (plastic en metalen verpakkingsmaterialen en drankenkartonnen) en extra in te zetten op beter vooraf scheiden van papier en gft (groente- fruit- en tuinafval).

Zo wil de CU-SGP weten of mensen die graag plastic willen blijven scheiden, dat straks nog steeds kwijt op inzamelpunten in het dorp. En of mensen in laagbouw die liever geen aparte papiercontainer bij hun woning willen maar wel papier willen scheiden, de papierinzamelpunten bij de hoogbouw kunnen gebruiken. Ook wordt het college gevraagd of verenigingen en bedrijven niet voorzien kunnen worden van aparte papiercontainers, zodat afvalscheiding voor hen eenvoudiger wordt.

De vragen komen aan de orde tijdens het Politiek Forum van maandagavond 4 november, bij de behandeling van het collegevoorstel over afvalscheiding .

Meer berichten