Logo leiderdorpsweekblad.nl
Het bestuur van het Filmhuis Leiderdorp in de theaterzaal van Toverlei die ook dienst doet als filmzaal. De minibioscoop wordt gedurende de verbouwing van De Sterrentuin verplaatst naar een zaal van de Scheppingskerk.
Het bestuur van het Filmhuis Leiderdorp in de theaterzaal van Toverlei die ook dienst doet als filmzaal. De minibioscoop wordt gedurende de verbouwing van De Sterrentuin verplaatst naar een zaal van de Scheppingskerk. (Archieffoto: Johan Kranenburg)

Onderdak voor Toverlei en Filmhuis

  Politiek

De Leiderdorpse toneelvereniging Theater Toverlei en het Filmhuis Leiderdorp hebben tijdelijk onderdak gevonden. Dat meldde wethouder Daan Binnendijk maandagavond 2 september tijdens een vergadering van het Politiek Forum.

Toverlei en het Filmhuis zijn nu gevestigd in De Sterrentuin aan de Van Diepeningenlaan. Maar die wordt in 2020 ingrijpend verbouwd en dan moeten de meeste huurders eruit zijn. Het is nog niet 100 procent rond maar de toneelvereniging kan gedurende de verbouwing waarschijnlijk terecht in de Leo Kannerschool aan de Touwbaan. De kinderafdeling van Toverlei, Toverkids, gaat komend jaar repeteren en spelen in de Leeuwerikschool. Het Filmhuis kan straks gebruik maken van een zaal in de Scheppingskerk.

Meer berichten