Logo leiderdorpsweekblad.nl
Ook nu mogen honden tussen 1 oktober en 1 april al los lopen in bepaalde delen van park de Houtkamp. Maar als het aan het college van B en W ligt, mag dat straks op meer gebieden, en op een aantal plekken ook het hele jaar. Op de foto de entree van een uitrenzone in De Houtkamp.
Ook nu mogen honden tussen 1 oktober en 1 april al los lopen in bepaalde delen van park de Houtkamp. Maar als het aan het college van B en W ligt, mag dat straks op meer gebieden, en op een aantal plekken ook het hele jaar. Op de foto de entree van een uitrenzone in De Houtkamp. (Foto: J.P.Kranenburg)

Reuring over verruiming hondenlosloopgebieden in Leiderdorpse parken

  Politiek

Het voornemen van het Leiderdorpse college van burgemeester en wethouder om de losloopgebieden voor honden in de parken De Houtkamp en De Bloemerd te verruimen, maakt nogal wat los in de gemeente. Het Leiderdorps Weekblad ontving brieven van zowel voor- als tegenstanders.

Tegenstanders verwachten extra overlast door loslopende honden en vrezen voor de veiligheid van met name kwetsbare parkbezoekers, zowel jong als oud. Aan de andere kant zijn voorstanders blij met meer mogelijkheden voor de vele hondenbezitters van Leiderdorp om hun huisdier wat ruimte en vrijheid te gunnen. Een van de brieven is geplaatst in de krant van 5 juni, de overigen komen in de krant van 13 juni. 

Wat houdt die verruiming van de losloopgebieden (Link naar PDF bestand) nu in? Wat burgemeester en wethouders betreft, mogen honden straks tussen 1 oktober en 1 april in park De Bloemerd grofweg langs alle randen loslopen. Van 1 april tot 1 oktober valt er een stukje van het losloopgebied af; honden moeten dan aangelijnd zijn rond het pad dat loopt tussen de hockeyvelden van Alecto en de volkstuinen van De Bloemhof. 

In De Houtkamp mogen honden volgens de nieuwe regels tussen 1 oktober en 1 april in het overgrote deel van het park loslopen, behalve rond Brasserie Park, bij de kinderboerderij, in de heemtuin, het Waterschapsheuvelgebied en de noordkant van de grote vijver. Van 1 april tot 1 oktober moeten honden ook aan de lijn in het hele middenstuk van het park.
Het verruimen van de losloopgebieden voor honden is afgesproken in het coalitieakkoord tussen LPL, VVD en CDA.

Zienswijzen naar aanleiding van het collegevoornemen kunnen tot en met woensdag 12 juni schriftelijk worden ingediend bij de gemeente. Klik hier voor meer informatie.   

Meer berichten