Logo leiderdorpsweekblad.nl
De wagen van de Dierenambulance met een deel van de vrijwilligers en de bestuursleden.
De wagen van de Dierenambulance met een deel van de vrijwilligers en de bestuursleden. (Archieffoto: J.P. Kranenburg)

Geen extra geld voor Dierenambulance

  Politiek

De regionale Dierenambulance krijgt geen cent extra van de gemeente Leiderdorp.

Het college van burgemeester en wethouders heeft vorige week besloten het verzoek van de Stichting ter Ondersteuning van de Dierenambulance - Vogelasiel Regio Leiden voor een bijdrage in de kosten van het vervoer en de opvang van wilde dieren af te wijzen. Ook wil het college niet in de buidel tasten om, naar rato van het aantal inwoners, het jaarlijks tekort van de Dierenambulance te dempen, dat momenteel rond de 40.000 euro schommelt.

Reden voor de afwijzing is dat Leiderdorp nu al betaalt wat wettelijk verplicht is, en dat is alleen een bedrag voor het vervoer en de opvang van gezelschapsdieren.

Raadslid Joost Bruggeman van de Lokale Partij Leiderdorp (LPL) toonde zich tijdens de raadvergadering van maandagavond 20 mei teleurgesteld over het collegebesluit. "Betekent de afwijzing dat Leiderdorp voortaan zelf gewonde wilde dieren gaat ophalen?", zo vroeg hij wat ironisch.

Volgens fractievoorzitter Jeroen Hendriks van D66 is het wellicht tijd om voor een politieke discussie: "Hebben we als raad extra geld over voor de Dierenambulance of niet?"

Voor wethouder Daan Binnendijk (CDA) was dat reden meteen maar een waarschuwing af te geven. "De financiën staan in Leiderdorp behoorlijk onder druk. Het zou onverstandig zijn om geld uit te geven aan zaken die niet verplicht zijn. Houd nog even de hand op de knip."

Meer berichten