Logo leiderdorpsweekblad.nl
Winkelcentrum Santhorst aan de kant van de Van Diepeningenlaan. | Foto: J.P, Kranenburg
Winkelcentrum Santhorst aan de kant van de Van Diepeningenlaan. | Foto: J.P, Kranenburg

Winkelcentrum Santhorst eind 2017 weer helemaal gevuld

  Politiek

De leegstand op het Leiderdorpse winkelcentrum Santhorst moet eind dit jaar verleden tijd zijn.

Eigenaar Bun Vastgoed van de winkelpanden verwacht dat eind 2017 "alle winkelruimtes langjarig ingevuld zijn met sterke formules waardoor dan weer een sterk en toekomstbestendig winkelcentrum is gerealiseerd."

Het vastgoedbedrijf meldde dat in reactie op vragen van het Leiderdorpse college van burgemeester en wethouders. B en W hadden die gesteld naar aanleiding van raadsvragen van de CDA-fractie, die zich zorgen maakte over de langdurige leegstand; in het winkelrijtje aan de Van Diepeningenlaan staan drie panden leeg, twee daarvan al twee jaar, de derde ruim een jaar.

Bun Vastgoed is bezig met een plan om het winkelcentrum te moderniseren maar is, naar eigen zeggen, daarbij een "aantal flinke hobbels" tegengekomen waardoor aanzienlijke vertraging is ontstaan. Inmiddels zijn echter twee omgevingsvergunningen aangevraagd die de gemeente ook al verleend heeft. De bouwwerkzaamheden zullen binnen enkele maanden starten, geeft Bun aan. De eerste stap wordt de uitbreiding van de voormalige groentewinkel op de hoek. Wat voor winkel hier komt wil Bun nog niet kwijt, wel dat er al een huurder voor is gevonden.

Meer berichten