leerlingen van groep 7 en een aantal bewoners van Leytherode bezig met een gezamenlijke activiteit.
leerlingen van groep 7 en een aantal bewoners van Leytherode bezig met een gezamenlijke activiteit. Foto: PR

De Hobbit brengt kerstgroet in verpleeghuis Leythenrode

Onderwijs

Zeker in de kersttijd wil je iets betekenen voor anderen. In het kader van burgerschapsvorming en specifiek maatschappelijke betrokkenheid heeft de Leiderdorpse basisschool De Hobbit verschillende activiteiten uitgezet in de maand december. Zo gaven de kleuters een kerstoptreden voor de kinderen van de peuterspeelzaal, er is een bezoek gebracht aan woon-en zorgcomplex Ommedijk en de leerlingen van groep 7 hebben woensdag 18 december zelfgemaakte kerstkaarten uitgedeeld aan de bewoners van verpleeghuis Leythenrode.

De kaarten waren gemaakt door groep 6,7 en 8. Ze werden enthousiast door de bewoners in ontvangst genomen. De leerlingen hebben ook actief deelgenomen aan de activiteiten, die in de zorginstelling plaatsvinden. De helft van de kinderen deed mee met een bewegingsles onder leiding van de fysiotherapeut. De andere helft ging met de bewoners in de Houtkamp wandelen.

De leerlingen toonde zich na afloop enthousiast: "Leuk om te zien , wat er buiten de school gebeurt", "Wat zijn die mensen lief!" en "Ik ga elke middag kerstkaarten brengen" waren enkele van hun reacties.

Ook de medewerkers van Leythenrode vonden dat een dergelijke actie door kinderen voor herhaling vatbaar is. Dus wie weet gaat groep 7 volgend jaar weer….

Uit de krant