Logo leiderdorpsweekblad.nl

Foute kersttruiendag op Willem de Zwijgerschool

  Onderwijs
De leerlingen en leerkrachten van de Willem de Zwijgerschool bij elkaar in hun foute kersttruien.
De leerlingen en leerkrachten van de Willem de Zwijgerschool bij elkaar in hun foute kersttruien. (Foto: PR)

De Willem de Zwijgerschool in Leiderdorp deed vrijdag 13 december mee aan de Foute kersttruiendag, een landelijk initiatief van organisatie Save the Children. Op deze dag konden de leerlingen en leerkrachten van de school hun warmte delen door een foute kersttrui aan te doen en geld te doneren. Het thema dit jaar was 'Een echte held verzamelt geld!'.

In Syrië, Jordanië, Libanon, Irak, Afghanistan en op de Balkan zijn er veel, heel veel kinderen die de kou niet kunnen ontvluchten. Zij zijn vooral bezig met overleven en lopen ondertussen in zomerkleding en slippers door de kou, sneeuw en regen. Dit veroorzaakt lichamelijke en psychische problemen.Het dragen van een foute kersttrui en het doneren van geld lost dit probleem natuurlijk niet zomaar even op. Maar met het opgehaalde geld worden er kleding, dekens en tenten gekocht zodat zij het letterlijk warmer krijgen.

De kinderen en het team van de Willem de Zwijgerschool vonden dit een prachtig initiatief dat zij graag ondersteunen. Zo waren het hele team en alle kinderen vrijdag gekleed in een kersttrui en werden er acties opgezet door de kinderen om zoveel mogelijk geld op te halen. Dankzij deze acties en gulle donaties van de ouders werd er een prachtig bedrag opgehaald van € 600. Een hartverwarmend resultaat!

Meer berichten