Logo leiderdorpsweekblad.nl

En dan is er soep…

  Onderwijs
De kinderen hebben al soep, voorzitter Joop van Huut van de schooltuinen (links) krijgt ook een kopje van meesterkok Bram.
De kinderen hebben al soep, voorzitter Joop van Huut van de schooltuinen (links) krijgt ook een kopje van meesterkok Bram. (Foto: PR)

Het schooltuinseizoen loopt ook in Leiderdorp ten einde. De prei en knolselderij zijn geoogst en de dahlia's zijn uit de grond gehaald. Natuurlijk moest ook het laatste onkruid geschoffeld worden. De tuintjes zijn leeg en kunnen 'zwart' worden opgeleverd.

En dan is er soep. Meesterkok Bram heeft afgelopen week voor alle driehonderd tuinierende leerlingen groentesoep gemaakt. Overheerlijke soep met groenten uit eigen tuin natuurlijk. Hij vertelt wat er in de soep gaat, hoe je de groentes en kruiden moet snijden, waarom het beter is een houten snijplank te gebruiken en hij legt het verschil uit tussen de verschillende soorten messen en, ook belangrijk, hoe je messen slijpt. 

Daarmee is het schooltuinseizoen voor de leerlingen afgelopen. Voor de vrijwilligers is er nog veel te doen op het schooltuinencomplex in het Leiderdorpse park De Bloemerd. Wie het leuk vindt daarbij te helpen kan contact opnemen met secretaris Rian Knoester van Leiderdorpse schooltuinen via 0618399982.

Meer berichten