Logo leiderdorpsweekblad.nl

Nieuwe directeur voor OBS De Hasselbraam

  Onderwijs
Babette van Leeuwen.
Babette van Leeuwen. (Foto: PR)

Jenaplanschool De Hasselbraam heeft een nieuwe directeur. Babette van Leeuwen staat sinds 1 augustus aan het roer van de Leiderdorpse openbare basisschool.

Van Leeuwen volgt Alewien de Fockert op die in april na veertig jaar primair onderwijs afscheid nam. In de tussentijd was Egbert Raateland werkzaam als interim-directeur.
Babette van Leeuwen is een onderwijsmens in hart en nieren. Naast onderwijskundig leider, ze werkte tien jaar als IB'er van Internationale Schakelklassen, is zij ook pedagogisch leider. Vanaf 2009 was ze directeur van wereldschool Leimundo (voorheen: de Teldersschool), onderdeel van PROOLeiden.

De waarden en uitgangspunten waarmee Babette van Leeuwen haar team aanstuurt en motiveert, sluiten aan op het gedachtegoed van het Jenaplanonderwijs. "Ik vind het belangrijk om anders te kijken naar kinderen en te investeren in de relatie met de ander. Samen zoeken naar oplossingen, denkend vanuit kansen en samen met het team, kinderen en ouders hierover in gesprek gaan, vind ik boeiend en inspirerend."

OBS De Hasselbraam is gevestigd in Leiderdorp en maakt onderdeel uit van Stichting OBSG Leiderdorp waarbij vier openbare basisscholen in Leiderdorp zijn aangesloten. OBSG Leiderdorp vormt een personele unie met PROOLeiden.

Meer berichten