Nieuwe directeur voor Prins Willem-Alexanderschool
Logo leiderdorpsweekblad.nl

Nieuwe directeur voor Prins Willem-Alexanderschool

  Onderwijs
René Martens.
René Martens. (Foto: PR)

De Leiderdorpse openbare basisschool Prins Willem-Alexander krijgt met ingang van 1 augustus een nieuwe directeur. René Martens volgt dan Bryan Limon op, die het afgelopen half jaar als interim-directeur heeft gewerkt, na het vertrek van Vincent van der Kooij.

De carrière van René Martens startte 31 jaar geleden in het bedrijfsleven, hij was werkzaam in zowel binnen- als buitenland. Tijdens deze periode in het bedrijfsleven zat het opleiden en lesgeven al in zijn bloed. In 2002 liet hij zich omscholen tot leerkracht en ging aan het werk op een Montessorischool. Hij begeleidde vele groepen en was naast het lesgeven onder meer bouwcoördinator, ICT-coördinator en MT-lid. Zijn speerpunten hierbij waren visieontwikkeling/implementatie en teamontwikkeling.

De ambitie van René Martens reikte verder dan het lesgeven; hij volgde de schoolleidersopleiding en rondde deze twee jaar geleden met goed gevolg af. Nu gaat hij als leidinggevende aan de slag bij de Prins Willem-Alexanderschool. Zijn doel is om de leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op hun toekomstige wereldburgerschap. Door ze nog bewuster in het leven te laten staan, zodat ze de juiste keuzes kunnen maken in onze snel veranderende maatschappij.

OBS Prins Willem-Alexander maakt onderdeel uit van Stichting OBSG Leiderdorp.

Meer berichten