Logo leiderdorpsweekblad.nl
Onderwijswethouder Angelique Beekhuizen met leerlingen van De Hobbit. | Foto: PR
Onderwijswethouder Angelique Beekhuizen met leerlingen van De Hobbit. | Foto: PR (Foto: PR)

De Hobbit naar de stembus voor leerlingenraad

  Onderwijs

De groepen 5, 6 en 7 van de Leiderdorpse basisschool De Hobbit gaan vandaag naar de stembus. De leerlingen mogen twee kinderen per groep kiezen die hen gaan vertegenwoordigen in de leerlingenraad. Het is voor het eerst dat De Hobbit een leerlingenraad krijgt. In de raad gaan de afgevaardigden vanaf komend schooljaar belangrijke zaken die in de school spelen met elkaar bespreken.

Natuurlijk moest er voorafgaand aan verkiezingen campagne gevoerd worden. Elke kandidaat had een poster gemaakt waarop kenbaar gemaakt wordt waar hij of zij voor staat.

Maandag 20 mei kwam onderwijswethouder Angelique Beekhuizen naar de school om de officiële aftrap te geven voor de campagne. Ze praatte met de leerlingen van de groepen 5 tot en met 8 over verkiezingen en natuurlijk haar taak als wethouder. De kinderen hadden veel vragen die de wethouder geduldig heeft beantwoord.

En vandaag, woensdag 22 mei, is het dus tijd om te stemmen. De leerlingen mogen gebruik maken van de officiële stemkasten om hun stem uit te brengen op de stembiljetten van De Hobbit. Daarna worden de stemmen geteld. Op vrijdag 25 mei wordt bekend gemaakt welke leerlingen er in de leerlingenraad van De Hobbit zullen plaatsnemen. Na de tips en adviezen van wethouder Beekhuizen zijn ze in ieder geval goed voorbereid op hun taak.

Meer berichten