Logo leiderdorpsweekblad.nl
Een deel van de voorpagina van het boek 'NIeuw Licht op Leithon'.
Een deel van de voorpagina van het boek 'NIeuw Licht op Leithon'. (Foto: PR)

Alle Leiderdorpse basisscholen krijgen boek 'Nieuw Licht op Leithon'

  Onderwijs

Dankzij een subsidie kan het Leiderdorps Museum alle Leiderdorpse basisscholen een cadeau geven. Op woensdagmiddag 15 mei krijgen alle schoolleiders vijf exemplaren van het boek 'Nieuw licht op Leithon, Leiderdorp in de vroege middeleeuwen'.  

Het museum heeft het boek uitgegeven naar aanleiding van de expositie over het 'oer-Leiderdorp'. Het vertelt het verhaal van de vroegmiddeleeuwse bewoners van de nederzetting Leithon. Schrijver is dr. Menno Dijkstra, de archeoloog die in 2013 de leiding had over de opgravingen op het Samsomveld.

Eén van de doelstellingen van het Leiderdorps Museum is de leerlingen van de basisschool interesseren in de geschiedenis van Leiderdorp. Daarom stelt het museum aan iedere basisschool in Leiderdorp vijf exemplaren van het boek ter beschikking. De leerlingen kunnen aan de hand van het boek meer te weten komen over de vroegmiddeleeuwse geschiedenis van Leiderdorp en daarna de expositie in het museum bezoeken.

Op woensdagmiddag 15 mei om 14.00 uur zijn de schoolleiders van alle basisscholen uitgenodigd om met een kleine delegatie van leerlingen in het museum hun boeken in ontvangst te nemen.

Het initiatief om de basisscholen te voorzien van het boek is mogelijk gemaakt door een subsidie van het Reuvens Fonds uit Amersfoort aan het Leiderdorps Museum. Het Reuvens Fonds stelt zich onder meer tot doel een platform te bieden voor instellingen die actief zijn op het gebied van presentatie en educatie van het archeologisch erfgoed.

Meer berichten