Logo leiderdorpsweekblad.nl
Wethouder Daan Binnendijk maakt een enthousiaste sprong terwijl hij de kinderen van de Leeuwerik voorgaat bij het paadjestrappen.
Wethouder Daan Binnendijk maakt een enthousiaste sprong terwijl hij de kinderen van de Leeuwerik voorgaat bij het paadjestrappen. (Foto: Johan Kranenburg)

Paadjestrappen met wethouder Binnendijk

  Onderwijs

Onder leiding van onderwijswethouder Daan Binnendijk (CDA) trapten kinderen van groep 6 van De Leeuwerik vrijdagmiddag paadjes om hun tuintjes op het Leiderdorpse schooltuinencomplex in De Bloemerd af te bakenen. Het markeerde de start van het schooltuinseizoen 2019-2010.

"Zelf tuinieren is niet alleen leuk, je leert er ook nog heel veel van", beloofde Binnendijk de kinderen. De wethouder maakte er een extra feestelijke gelegenheid van door de overhandiging van een cadeau aan voorzitter Joop van Huut van de Stichting Schooltuinen. Hij kreeg een bijenhotel, bedoeld om wilde bijen en andere insecten die zo belangrijk zijn bij het bestuiven van allerlei gewassen een veilige plek te bieden.

Deze hele week was het druk bij de schooltuinen. Alle groep 6 leerlingen van de Leiderdorpse basisscholen hebben hun tuintjes ingericht. De groep van de Leeuwerik was de een-na-laatste die aan de slag ging. De leerlingen zaaiden vrijdag meteen sterrekers en hebben aardappels gepoot. De kinderen tuinieren hier elke week, totdat in oktober het laatste restje oogst wordt binnengehaald.

Voor wie eens een kijkje wil nemen op de schooltuinen: ze zijn te bezoeken op de woensdagmiddagen vanaf 8 mei tot en met 11 september van 13.30 tot 15.30 uur. In de zomervakantie is de tuin juist open op de woensdagochtenden van 10.00 tot 12.00 uur. Kijk ook op www.schooltuinleiderdorp.nl voor het tuinplan, het tuinprogramma, foto's en het laatste nieuws.


Meer berichten