Afbeelding

UNICEF zoekt Actie Coördinator Regio Leiden

Ingezonden

UNICEF komt, in opdracht van de VN, wereldwijd in 190 landen, dag in dag uit, op voor de rechten van ieder kind. Wij geloven dat ieder kind ‘kind’ moet kunnen zijn. Sterker nog, daar hebben ze recht op. Lang niet alle kinderen groeien op in een veilige en liefdevolle omgeving. Dankzij jou en onze partners helpen wij meer kinderen dan wie ook ter wereld. Voor hun ontwikkeling hebben ze dringend bescherming, gezondheidszorg, (gezonde) voeding en onderwijs nodig. Daar staan wij voor, want wij zijn UNICEF.

Gun jij net als wij alle kinderen een toekomst en wil je met jouw professionaliteit bijdragen aan de realisatie van onze belangrijke missie voor de wereld? Dan ben jij misschien onze nieuwe Actie coördinator: Met dit ‘onbetaalde maar onbetaalbare werk’ lever je een bijdrage aan het welzijn van kinderen over de gehele wereld.

Actie Coördinator Regio Leiden (vrijwillig, 2-4 uur per week)

UNICEF Leiden is per direct op zoek naar een enthousiaste actie coördinator. Als actie coördinator ben je lid van het coördinatieteam (CT) UNICEF Leiden e.o. en stuur je het lokale evenemententeam aan. Je team bestaat uit vrijwilligers die samen zorgen voor de organisatie van evenementen en de ondersteuning van landelijke acties. Als actie coördinator zorg je ervoor dat je team goed en prettig aan de slag kan met deze verschillende activiteiten. Hierin krijg je ondersteuning van je mede CT-leden en de betrokken beroepskrachten van UNICEF Nederland.

Taken: 

- Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van het actie en evenementenplan, waaronder de UNICEF Loop
- Als ‘spil in het web’ leg en onderhoud je contacten met verschillende organisaties, verenigingen, bedrijven en sponsoren en zorg je voor een juiste afstemming met je mede CT-leden en UNICEF Nederland;
- Je bent verantwoordelijk voor de juiste organisatie, coördinatie en uitvoering van acties en evenementen van UNICEF Leiden e.o.;
- Je functioneert als vraagbaak voor de vrijwilligers binnen het evenemententeam die de evenementen organiseren en helpt ze waar nodig.

Inzet
De functie van actiecoördinator neemt gemiddeld 2 a 4 uur/week in beslag en is onbetaald. Omdat de meetings in de avonden plaatsvinden en je de werkzaamheden (mail en telefoon) in je eigen tijd kunt indelen, is deze functie te combineren met een (fulltime) baan.

Profiel
Ben jij enthousiasmerend, zelfstandig, creatief, initiatiefrijk, oplossingsgericht, besluitvaardig, verantwoordelijk én woonachtig in Leiden e.o.? Beschik je als rasechte regelneef over zowel organisatorische als coördinerende vaardigheden? Kun je het overzicht behouden, haal jij het beste in mensen naar boven en ben je op lokale acties en evenementen het stralende gezicht van UNICEF? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Dit bieden we

· Gratis trainingen en interessante (deels online) bijeenkomsten bij UNICEF
· Inspirerende, zinvolle en vooral leuke werkervaring
· Waardevolle nieuwe contacten en ervaringen
· Je?hoort bij een wereldwijd netwerk dat kinderen en hun rechten beschermt
· Reiskosten worden vergoed

Aanmelden
Heb je interesse in deze leuke en veelzijdige vrijwilligersfunctie, stuur dan een mail met je CV naar Martin Klarenbeek martinklarenbeek@live.nl

UNICEF voert een actief Child Safeguarding beleid. Wij vragen van alle vrijwilligers naleving van onze gedragscode en vrijwilligersreglement.

Onze maatschappij is kleurrijk en UNICEF Nederland is dat ook. We streven ernaar dat onze medewerkers en vrijwilligers een afspiegeling zijn van de samenleving en het internationale karakter van onze organisatie.

Uit de krant