Jasper Hoogervorst met zijn beker.
Jasper Hoogervorst met zijn beker. Foto: PR

Leiderdorpse parketteur wint NK parketleggen

Human Interest

Leiderdorp heeft er een nationale kampioen bij. Jasper Hoogervorst werd half september Nederland kampioen parketleggen. Hij kreeg, behalve de eer, ook de Jan van der Kroef wisselbokaal.

Het NK voor professionele parketteurs werd voor de achtste keer gehouden en vond plaats tijdens de vakbeurs InCoDA (Interieur Collectie Dagen) in de evenementenhal in Gorinchem. 

De dertig deelnemers moesten een paneel van 1,20 bij 1,20 meter leggen met een ingewikkeld motief. “We kregen een stapel hout waarmee we aan de slag konden. Dat betekende zagen, freezen, schieten en lijmen. De hoeveelheid hout was precies genoeg, dus je kon geen zaagfouten maken; alles moest in één keer goed. En daarna de afwerking: schuren, voegen en lakken. Juryleden hielden alles in de gaten en gaven punten voor alle onderdelen. Het gaat niet alleen over hoe mooi het paneel wordt maar  ook bijvoorbeeld over hoe netjes je werkt en of je de veiligheidsnormen goed hanteert”, vertelt Hoogervorst.

Voor de Leiderdorper was het niet de eerste keer dat hij in de prijzen viel. Hij behaalde al een keer de derde prijs en werd driemaal bekroond voor het meest creatieve ontwerp.

Hoogervorst zit al een kwart eeuw in het vak en werkt sinds 21 jaar als zzp-er.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant