Logo leiderdorpsweekblad.nl
Opkikker ambassadeur Rosalie Sloos met haar onderscheiding en een feestelijke fles. | Foto: PR
Opkikker ambassadeur Rosalie Sloos met haar onderscheiding en een feestelijke fles. | Foto: PR (Foto: )

Speciale onderscheiding voor ambassadeur Rosalie van St. Opkikker

  Human Interest

Rosalie Sloos (9 jaar) uit leiderdorp mocht vorige week woensdag een speciale onderscheiding in ontvangst nemen. Deze krijgt zij vanwege haar fantastische inzet voor haar zieke lotgenoten! Omdat de geplande ceremonie, die Stichting Opkikker speciaal voor alle nieuwe ambassadeurs georganiseerd had, door de nieuwe coronamaatregelen niet door kon gaan, werd deze ceremonie vanuit huis nagebootst.

Rosalie heeft in het verleden samen met haar gezin een Opkikkerdag meegemaakt, omdat de ziekte veel impact heeft op het dagelijks leven van het hele gezin. Rosalie zet zich sindsdien in voor Stichting Opkikker als Opkikker ambassadeur. Op die manier hoopt Rosalie ook andere gezinnen te kunnen helpen. Dit is niet onopgemerkt gebleven! Daarom mocht zij woensdag de exclusieve Opkikkermedaille in ontvangst nemen.

Stichting Opkikker verzorgt lichtpuntjes voor gezinnen met een langdurig ziek kind en mag dat inmiddels al 25 jaar doen. Tijdens de Opkikkerdagen die zij organiseren, ontzorgen de medewerkers en vrijwilligers van de stichting het hele gezin met een op maat gemaakt activiteitenprogramma, op basis van de wensen van alle gezinsleden. Helikoptervluchten, boeven vangen met de politie of omgetoverd worden tot echte prinses: niets is voor Stichting Opkikker te gek! Nadat een gezin een Opkikkerdag heeft gehad, krijgen de kinderen de mogelijkheid om ambassadeur van de stichting te worden. Door het ambassadeurschap probeert de stichting deze kinderen trots, eigenwaarde, verantwoordelijkheid, sociaal contact en kracht te geven. Met als uitgangspunt de transformatie van patiënt naar ambassadeur. Zij zetten zich geheel vrijblijvend, op allerlei manieren, in om andere gezinnen met een ziek kind ook een dag ontspanning te bieden!

Als dank voor hun inzet, worden alle ambassadeurs ieder jaar uitgenodigd voor de Ambassadeursdagen, welke ieder jaar op een andere locatie plaatsvindt. Dit evenement wordt door vele gezinnen gezien als een jaarlijks terugkerende Opkikkerdag. In verband met alle maatregelen rondom COVID-19 was Stichting Opkikker genoodzaakt om de Ambassadeursdagen dit jaar te annuleren. In plaats daarvan ontvingen alle 3000 ambassadeurs thuis een pakket, waarmee ze thuis zélf een Ambassadeursdag konden organiseren met het gezin.

Stichting Opkikker is geheel zelfstandig en afhankelijk van zakelijk en particulier initiatief. Meer weten over Stichting Opkikker? Neem een kijkje op www.opkikker.nl.


Meer berichten