Logo leiderdorpsweekblad.nl
Mieke en Aaron houden de moed erin. | Foto: PR
Mieke en Aaron houden de moed erin. | Foto: PR (Foto: PR)

Leiderdorpse Pieterpadlopers netjes op schema

  Human Interest

De eerste week viel niet mee. Leiderdorpers Mieke Oorschot en Aaron Pieterson, allebei 20 jaar, zijn op 6 juli gestart met het lopen van het Pieterpad en kregen vanaf dag één te maken met bakken regen.

Maar ze zijn niet van suiker en hebben stevig doorgebikkeld. Maandag bereikten ze Linde op de grens van Drenthe en Gelderland en tikten daarmee de 251 kilometer aan. Wat betekent dat ze de helft van ca 498 kilometer lange route tussen Pieterburen Pieterburen in het noordelijkste puntje van Groningen en de Sint-Pietersberg in zuidelijkste puntje van Limburg erop hebben zitten.

Goed doel

Mieke en Aaron hebben aan hun wandeltocht, die ze in twee weken willen volbrengen, een goed doel verbonden. U heeft er alles over kunnen lezen in de krant van 1 juli. Via Facebook (www.facebook.com/donate/559445711412611/) zijn ze een inzamelingsactie gestart ten bate van de Nederlandse Cystic Fybrosis Stichting. Op diezelfde Facebookpagina delen ze ook foto’s, en een blog van hun wandeltocht. Wie het goede doel wil steunen maar dat liever niet via Facebook doet, kan een mailtje sturen naar Mieke via mieke.oorschot@outlook.com. Er was maandag al 1371 euro binnengekomen, maar meer is natuurlijk altijd welkom.

'Hele pad is mooi'

Ondanks de regen dagen en wat knieproblemen van Mieke hebben ze tot nu toe genoten van de tocht. “Het hele pad is echt mooi en we zien zoveel nieuws. Nu met goed weer ziet het er alleen nog maar beter uit”, liet Mieke maandag weten.

Meer berichten