Logo leiderdorpsweekblad.nl
Jesse met zijn moeder en zusje en 30.000 kroonkurken.
Jesse met zijn moeder en zusje en 30.000 kroonkurken. (Foto: PR )
update

30.000 kroonkurken voor Jesse

  Human Interest

Toen de 12-jarige Leiderdorper Jesse enkele weken geleden in zijn flat een briefje ophing dat hij kroonkurken ging sparen voor een goed doel, kon hij niet vermoeden dat dit een daverend succes zou worden. Hij sloot de actie vorige week af met een opbrengst van 30 duizend kroonkurken.

De medebewoners van de Koekoekstraat reageerden meteen enthousiast op Jesse’s oproep en besloten het iets groter aan te pakken. Heel Leiderdorp mocht meedoen met sparen! De aandacht van het Leiderdorps Weekblad gaf de actie een boost.

“Leiderdorp heeft zich van zijn beste kant laten zien”, volgens een medebewoner. “We hoopten 10.000 kroonkurken aan Jesse te kunnen aanbieden, maar dat zijn er 30.000 geworden. Geweldig toch.”

Jesse, die zelf lijdt aan de ziekte neurofibromatose type 1, gaat zijn kroonkurken deze week ‘verzilveren’. De opbrengst van de bijna 60 kg doneert Jesse aan de stichting Neurofibromatose voor onderzoek.

Jesse en zijn zusje Anne zijn trots op dit resultaat en op hun moeder Jolanda. Want die werkt als Verzorgende IG met kwetsbare ouderen. Toen zij onlangs thuis kwam van haar werk, werd zij blij verrast toen er op haar keukenraam een door Jesse en Anne gemaakte poster plakte voor alle medewerkers in de zorg, met de tekst: Heel erg bedankt voor jullie inzet!

En uiteraard bedankt Jesse iedereen die zijn actie heeft ondersteund.

Meer berichten