Logo leiderdorpsweekblad.nl
Burgemeester Driessen spreekt Angelique Beekhuizen toe. | Foto: J.P. Kranenburg,
Burgemeester Driessen spreekt Angelique Beekhuizen toe. | Foto: J.P. Kranenburg, (Foto: Johan Kranenburg)

Waarderende woorden voor oud-wethouder Angelique Beekhuizen

  Human Interest

Ze had nog heel veel willen doen en het valt haar zwaar dat ze niet verder kon gaan als wethouder. Daar wond Angelique Beekhuizen-Wesseling, tot 14 oktober wethouder namens de Lokale Partij Leiderdorp, gisteren in haar afscheidsspeech geen doekjes om. Zij stapte op na een conflict met de LPL fractie. Het moet haar goed hebben gedaan dat zoveel mensen, niet alleen uit Leiderdorp maar uit de hele regio, naar De Sterrentuin waren gekomen om haar de hand te drukken en waarderende woorden te spreken.

Burgemeester Laila Driessen memoreerde dat met Beekhuizen een "groot sociaal hart" in het college kwam. Beekhuizen trad eind 2016 aan als wethouder sociaal domein, gezondheidszorg, onderwijs, wijkgericht werken en communicatie. Haar grootste wapenfeit is de omvorming van het welzijnswerk in Leiderdorp. In plaats van een aantal organisaties die ieder een stukje voor hun rekening namen, is er sinds 1 januari dit jaar één brede welzijnsorganisatie: Incluzio. Een stap waar een politieke moed voor nodig was en die voorgaande wethouders sociaal domein niet gelukt was, zo zei Driessen. Als symbolisch afscheidsgeschenk gaf ze Beekhuizen een echte Leiderdorpse dakpan. "Die staat voor de beschutting die jij het liefst aan iedereen zou willen geven."

Fietsmaatjes

Een bijzonder cadeau kreeg Beekhuizen ook van Fietsmaatjes LeidenLeiderdorp. Voorzitter Ben Crul speldde haar de erespeld van de stichting op, als dank voor haar steun in de afgelopen jaren. Dat de fietsmaatjes een warme plek in het hart van Beekhuizen hebben, bleek ook uit de uitnodiging voor haar afscheidsreceptie. Daarin gaf ze aan dat een donaties voor Fietsmaatjes op prijs werd gesteld. Een verzoek waaraan vele van de gasten gehoor gaven.

Tekst: Corrie van der Laan

Meer berichten