Logo leiderdorpsweekblad.nl
"Ik zat niet te wachten op een vleeskeuring", aldus de kersverse Miss Indian The Netherlands 2017. | Foto: Esther Luijk
"Ik zat niet te wachten op een vleeskeuring", aldus de kersverse Miss Indian The Netherlands 2017. | Foto: Esther Luijk (Foto: Esther Luijk)

Leiderdorpse Erisha is Miss Indian Beauty 2017

  Human Interest

Het is niet voor veel mensen weggelegd, meedoen aan een missverkiezing. Erisha Ghogli dacht er net zo over.

Door Esther Luijk

Groot was dan ook haar verbazing toen ze via Facebook werd gescout voor de Miss Indian Beauty The Netherlands verkiezing door een voormalig misskandidate. "Ik dacht eerst dat het nep was", lacht Erisha. "Ik was meer een meisje om mee te voetballen, dus ik vond het ook echt niks voor mij!". Toch deed ze mee, en met succes. Afgelopen zaterdag sleepte de Leiderdorpse de titel Miss Indian Beauty The Netherlands 2017 in de wacht.

Vleeskeuring
Toen bleek de benadering via Facebook alles behalve een grap was, wilde Erisha graag eerst wat meer informatie van haar scout. "Ik zat niet te wachten op een vleeskeuring en ik had het idee dat alle missverkiezingen zo waren. Maar de Miss Indian Beauty verkiezing is anders. Er wordt niet gekeken naar lengte, gewicht en huidskleur en er wordt bijvoorbeeld geen bikinironde gehouden. Ze kijken bij deze verkiezing veel meer naar de persoonlijkheid van de meiden: wat zijn je doelen en dromen, wat wil je bereiken en wat kun jij als Miss doen om de maatschappij een stukje mooier te maken. De organisatie van de verkiezing heeft een enorm netwerk en wil alle Missen, of je nu hebt gewonnen of niet, helpen om hun doelen waar te maken. Ze willen de missverkiezing gebruiken om meisjes met een visie een stem te geven. Natuurlijk moet je representatief zijn, maar naast de beauty, worden ook de brains verwacht." Er volgden audities, voorrondes en trainingsdagen. Het was hard werken tot de finale. "We kregen catwalktrainingen, presentatie- en pitchlessen, lessen Engels, noem maar op. We werden echt klaargestoomd voor de finale. De finale was spannend, alle Missen hebben hun eigen kwaliteiten en doelen, dus het kon alle kanten op. Toen mijn naam genoemd werd als winnares was ik helemaal overdonderd, ik kreeg helemaal kriebels in mijn buik. Ik had gelijk allemaal fotografen om me heen daarna, het was heel overweldigend!"

Subtitels
Met de winst kwam niet alleen de titel Miss Indian Beauty The Netherlands, Erisha won ook nog twee subtitels. "Ik heb Miss Photogenic en Miss Popular in de wacht gesleept. De titels werden weggegeven door mensen buiten de jury. Miss Photogenic werd bijvoorbeeld gekozen door de fotograaf die ons het hele traject heeft gevolgd." Hoewel Erisha blij is met haar subtitels, had ze gehoopt de titel van Miss Charity te krijgen. "Een van de opdrachten in de voorrondes was om geld in te zamelen voor een goed doel, een waterpomp in Dahanu in India. Ik had daar heel veel geld voor opgehaald en omdat een van mijn doelen is om na de Missverkiezing een eigen stichting op te zetten om dierenleed tegen te gaan, hoopte ik op die titel. Mijn hart ligt wel echt bij de charity. Maar hé, ik heb wel de hoofdprijs gewonnen, dus ik mag zeker niet klagen!"

Vervolg
De Missverkiezing krijgt nog een vervolg voor de Leiderdorpse; ze mag nu namelijk Nederland vertegenwoordigen op de Miss India worldwide-verkiezing. "De verkiezing vindt plaats in India of in Dubai, maar verder weet ik ook nog niet veel. De organisatie geeft me nu wat rust en komen volgende week bij me terug. Ik hoop dat ik, als de verkiezing in India is, ook bij de plaatsing van de waterpomp kan zijn waar we nu met z'n allen voor gespaard hebben. Dat lijkt me wel bijzonder!" Overigens had de winnares er ook vrede mee gehad als ze niet had gewonnen. "Ik ben enorm gegroeid de afgelopen maanden, zowel op persoonlijk gebied als op professioneel gebied. Ik weet me beter te uiten en te presenteren en ben volwassener geworden. Ik durf nu meer mijn dromen achterna te gaan en dat is me ook heel veel waard. De verkiezing heeft me echt goed gedaan op heel veel vlakken." Erisha wil eventuele toekomstige Missen ook nog iets meegeven. "Wees niet bang. Als je een droom hebt, volg hem, en laat je vooral niet van de wijs brengen door wat anderen van je vinden."

Meer berichten