Logo leiderdorpsweekblad.nl
Kerkrentmeester Boudewijn van Meeteren speldde Bep Verra de zilveren insigne met briljant op. |Foto: Jan van 't Zelfde
Kerkrentmeester Boudewijn van Meeteren speldde Bep Verra de zilveren insigne met briljant op. |Foto: Jan van 't Zelfde

Bep Verra gehuldigd voor 60 jaar orgelspel

  Human Interest

Bep Verra-van Weelden is zondag 5 februari na de morgendienst in de Dorpskerk gehuldigd voor het feit dat ze zestig jaar organist is van de protestantse gemeente van Leiderdorp.

Bij deze gelegenheid werd zij onderscheiden met de zilveren speld met briljant van de Vereniging van Kerkrentmeesterlijk Beheer van de Protestantse Kerk in Nederland. Het insigne werd haar opgespeld door Boudewijn van Meeteren, waarnemend voorzitter van het Leiderdorpse college van kerkrentmeesters.

Daarnaast ontving Bep Verra ook een muzikale hulde van het seniorendameskoor Passage dat zij al jaren op de piano begeleidt, van het kinderkoor van de Dorpskerk waarvoor zij ook wekelijks achter de piano kruipt en van de protestantse gemeente. Ter ere van haar zestigjarig jubileum werd haar door koster Henk van der Velden een boeket bloemen aangeboden met de belofte dat zij de komende zestig dagen iedere dag een verse bos bloemen in haar huis zou krijgen. Ook gaat er zestig dagen lang een poëziealbum de gemeente rond waarin iedereen voor de jubilaris een dankwoord of een mooie wens kan opschrijven.

Bep Verra begon op 4 december 1956 als organist in een school in het Zijlkwartier, waar hervormden en gereformeerden samen kerkdiensten hielden. Na ruim tien jaar was de Scheppingskerk gereed en mocht zij daar het orgel bespelen – in het begin op een elektronisch instrument op het balkon, later op het Van Vulpenorgel in de kerkzaal. Nadat hervormden en gereformeerden samengingen, bespeelde Bep vele jaren het orgel van Johannes Mitterreither in de Dorpskerk. Na ruim vijftig jaar is zij gestopt met het spelen in de kerkdiensten op zondagmorgen, maar beklimt ze nog geregeld de trap naar de speeltafel in de Dorpskerk om speciale diensten te begeleiden. Ook bij begrafenissen in de kerk verleent zij nog steeds geregeld haar medewerking. Voor haar muzikale inzet ontving zij al eerder een koninklijke onderscheiding.


Meer berichten