Logo leiderdorpsweekblad.nl
Burgemeester Driessen overhandigde Piet van Leeuwen de Zilveren Speld plus een bos bloemen. | Foto:J.P. Kranenburg
Burgemeester Driessen overhandigde Piet van Leeuwen de Zilveren Speld plus een bos bloemen. | Foto:J.P. Kranenburg

Piet van Leeuwen krijgt Zilveren Speld gemeente Leiderdorp

  Human Interest

Groot applaus was er zaterdag tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Leiderdorp voor Piet van Leeuwen. In het volgepakte atrium van het gemeentehuis overhandigde burgemeester Laila Driessen hem de Zilveren Speld van de gemeente Leiderdorp. Een blijk van waardering voor zijn enorme inzet voor de Leiderdorpse samenleving.

Piet van Leeuwen (80) opende in 1969 zijn eerste wijn- en delicatessenwinkel op winkelcentrum Santhorst. Toen Winkelhof opende, in 1980, verhuisde hij naar het nieuwe winkelcentrum. Eind 1987 werd hij voorzitter van Stichting Winkelhof, een functie die hij vijftien jaar lang bekleed heeft. Vanaf 2002 is hij een onmisbare factor bij de sinterklaasintochten in Leiderdorp; Piet van Leeuwen is de vaste stand-in van de goedheiligman in ons dorp.

Met de onderscheiding van Piet van Leeuwen wil het Leiderdorpse gemeentebestuur meteen haar waardering uitspreken voor alle ondernemers in Leiderdorp, zo benadrukte burgemeester Driessen. "U, ondernemers, zorgt voor banen in ons dorp en u neemt elke dag weer risico's!"     

Meer berichten