Logo leiderdorpsweekblad.nl
Ds Suzan ten Heuw. | Foto: PR
Ds Suzan ten Heuw. | Foto: PR (Foto: PR)

Ds. Suzan ten Heuw tijdelijk aan de slag in wijk Zijloord

  Geloof & Religie

Heel even telt de Protestantse Gemeente Leiderdorp vier dominees. Terwijl ds. Esther de Paauw haar vertrek naar Wassenaar (in juni) voorbereidt, heeft ds. Suzan ten Heuw zich deze maand alvast bij het predikantenteam gevoegd. Als ambulant predikant gaat de Leidse tijdelijk aan de slag in de wijk Zijloord.

“Tot de indiensttreding van een nieuwe predikant ben ik voor zestien uur per week werkzaam”, legt dominee Ten Heuw uit. De kerkenraad heeft haar aangesteld om tijdens de zoektocht naar een vaste opvolger van dominee De Paauw activiteiten te ontplooien in de kerkelijke wijk Zijloord. “Mijn werkzaamheden bestaan uit het verlenen van crisispastoraat en het voorgaan in uitvaarten en in een aantal kerkdiensten.”

Ten Heuw heeft een veelzijdige achtergrond, want zij studeerde naast theologie ook filosofie en onderwijs. “Ik verwacht regelmatig op traditionele wijze pastoraal actief te zijn in verpleeghuis Ommedijk en in ziekenhuis Alrijne.” Daarnaast wil Ten Heuw haar functie ‘op eigentijdse wijze’ invullen met wandelpastoraat en gesprekken via moderne communicatiemiddelen zoals Skype en Zoom. Zij ziet uit naar de samenwerking met gemeenteleden, vrijwilligers en haar collega’s ds. Stephan Kurtzahn en ds. Hester Smits.

Doordeweeks is Ten Heuw op maandag en woensdag op het kerkelijk bureau in de Scheppingskerk te vinden. Het woon-werkverkeer doet de ambulant predikant bij voorkeur op de fiets. “Wie mij ergens in de buurt van de Spanjaardsbrug herkent, mag mij altijd aanspreken.”

Meer berichten