Logo leiderdorpsweekblad.nl
Dominee Esther de Paauw leidde de openluchtdienst in park De Houtkamp.
Dominee Esther de Paauw leidde de openluchtdienst in park De Houtkamp. (Foto: Johan Kranenburg)

Leiderdorp viert massaal kerst in De Houtkamp

  Geloof & Religie

Leiderdorp heeft voor de vierde achtereenvolgende keer massaal samen kerst gevierd. Op het grote veld in park De Houtkamp kwamen op kerstavond zo'n 1500 mensen samen om kerstliederen te zingen en naar de kerstboodschap te luisteren. Na afloop verspreidden de aanwezigen kerstwensen in het dorp.

Vier jaar geleden nam de Protestantse Gemeente Leiderdorp het initiatief voor Kerstnacht in de Houtkamp, om veel mensen de gelegenheid te bieden een kerstnachtdienst mee te maken. Deze laagdrempelige viering blijkt aan te slaan. Het eerste jaar kwamen er ongeveer 1.000 mensen op af. Dat aantal nam elk jaar toe, ook dit jaar weer. Dankzij het milde weer kon de dienst buiten gehouden worden en was het niet nodig om de dienst te verplaatsen naar sporthal De Does, de alternatieve locatie bij harde wind en regen.

In de dienst spraken jongeren vredewensen uit. Muziekvereniging Tamarco begeleidde de samenzang en het optreden van een tienkoppig kerstkoor. Dominee Esther de Paauw verkondigde de kerstboodschap, waarin het gaat om onszelf aan elkaar te geven, in navolging van God die zijn zoon aan de wereld geeft. Herders, engelen en wijzen deelden kerstkaarten uit aan het publiek met de oproep om deze na afloop van de viering te bezorgen bij iemand die wel wat aandacht kan gebruiken. Velen gaven hier gehoor aan. Ook burgemeester Laila Driessen was aanwezig. Zij hield een toespraak over 'een lichtje zijn voor anderen'.

Na afloop werd er gecollecteerd voor kinderen op de vlucht. Die bracht ruim 1.800 euro op.

Meer berichten