Enkele kinderen van de naschoolse opvang van FloreoKids met achter hen v.l.n.r. Rotarian Pierre van Overloop, Allison Bartlett van het MEC, Rotarian Bart Kerner, Ferdi Dreef van Sportfondsen Leiderdorp, Thomas Stolker van RCL en wethouder Herman Romeijn.
Enkele kinderen van de naschoolse opvang van FloreoKids met achter hen v.l.n.r. Rotarian Pierre van Overloop, Allison Bartlett van het MEC, Rotarian Bart Kerner, Ferdi Dreef van Sportfondsen Leiderdorp, Thomas Stolker van RCL en wethouder Herman Romeijn. Foto: Corrie van der Laan

Steeds meer ‘HIER BEGINT DE ZEE’-tegels

Duurzaam & Groen

Er komen er steeds meer in Leiderdorp: stoeptegels met de tekst ‘HIER BEGINT DE ZEE. NIETS INGOOIEN A.U.B.’. Ze liggen bij straatkolken om duidelijk te maken dat zwerfafval dat in zo’n put verdwijnt, uiteindelijk in de zee terecht komt. Sportwethouder Herman Romeijn legde vorige week woensdag een tegel bij de entree van de RCL-accommodatie in De Bloemerd. In het sportpark zijn er inmiddels nog tien geplaatst.

Door: Corrie van der Laan

De Rotaryclub Leiderdorp heeft de tegels vorig jaar september in Leiderdorp geïntroduceerd. De eerste is geplaatst op het plein van basisschool ’t Bolwerk. Inmiddels liggen ze op meerdere plekken, zoals bij het gemeentehuis en op winkelcentrum Santhorst. Het idee is dat er uiteindelijk honderd een plekje krijgen in Leiderdorp. Dat wordt gecoördineerd door het Milieu Educatief Centrum (MEC). 


Zwerfafvalbingo

Behalve vertegenwoordigers van de Rotary, RCL, het MEC en Sportfondsen Leiderdorp kwamen woensdag ook kinderen van de naschoolse opvang van FloreoKids in De Bloemerd een kijkje nemen. Zij kregen uitleg over de bijzondere tegel van Allison Bartlett van het MEC, die daar een leuke en leerzame activiteiten aan koppelde: zij gingen met grijpers op pad om zwerfafval te rapen waarbij ze op een speciale bingo kaart konden afkruisen wat ze vonden, zoals blikjes, chipszakjes of sigarettenpeuken. 


Oproep

Bartlett deed meteen een oproep aan vooral winkels en bedrijven op om zich aan te melden voor het plaatsen van een tegel bij hen voor de deur. Meer informatie is te vinden via deze link.

Wethouder Herman Romeijn toont de tegel die hij even later op zijn plek naast de put legt. Rotarians Bart Kerner en Pierre van Overloop, manager Ferdi Dreef van Sportfondsen Leiderdorp en Allison Bartlet van het MEC kijken toe.
Afbeelding

Uit de krant