Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Wethouder Rik van Woudenberg (geheel rechts) in gesprek met een bewoonster en een vertegenwoordiger van woningcorporatie Rijnhart Wonen.</p>

Wethouder Rik van Woudenberg (geheel rechts) in gesprek met een bewoonster en een vertegenwoordiger van woningcorporatie Rijnhart Wonen.

(Foto: Corrie van der Laan)

Een zetje richting energiebesparing

  Duurzaam & Groen

Het is mooi meegenomen in deze dure tijden. Leiderdorpse huurders en huiseigenaren kunnen via de gemeente gratis producten ter waarde van maximaal 75 euro krijgen om hun woning te verduurzamen. Om de actie meer bekendheid te geven, ging vorige week woensdagochtend de ‘BespaarteGOED Roadshow’ van start.

Door: Corrie van der Laan

Een rijdende showroom van de WoonWijzerWinkel parkeerde op de Mauritssingel. Oranjewijkbewoners konden hier informatie krijgen over energiebesparing en een doos ophalen met producten die daarbij helpen. “We willen zo onze inwoners helpen de eerste stappen te zetten om met kleine maatregelen energie en daarmee ook geld te besparen”, zei duurzaamheidswethouder Rik van Woudenberg (D66) die bij de aftrap van de Roadshow aanwezig was.

Maximaal 70 euro

Leiderdorp heeft in de zomer van 2020 ook al een actie met zogeheten teGOED bonnen voor energiebesparende producten gehad maar die was alleen voor huiseigenaren. Dit keer richt de gemeente zich vooral op huurders. Al krijgen ook huiseigenaren die de vorige keer niet mee hebben gedaan een herkansing. “Wie nu meedoet, heeft nog mazzel ook”, stelde Van Woudenberg, “De vorige keer ging het om maximaal 70 euro, nu is het 75 euro.”

Bij de kant-en-klare bespaarpakketten is de keuze uit een doos met ledlampen, met slimme stekkers of met isolatiematerialen. Maar het is ook mogelijk via de actiewebshop op goedleiderdorp.nl andere artikelen aan te schaffen of bonnen te declareren van duurzaamheidsproducten die elders zijn gekocht.

‘Lekker makkelijk’

Druk is het woensdagochtend niet bij de Roadshow. Na een uurtje is er nog maar een handvol belangstellenden geweest. “Misschien is het nog niet bekend genoeg”, oppert Willem Derogee van huurdersbelangenvereniging De Huurderij. Doeslaanbewoner Piet wist wel dat de Roadshow bij hem in de buurt zou neerstrijken. Hij is huiseigenaar maar heeft de vorige keer niet meegedaan. “Toen kon je de teGOEDbon alleen via de website verzilveren en dat vind ik te ingewikkeld. Computers zijn niets voor mij.” Hij gaat tevreden naar huis met een doos ledlampen. “Lekker makkelijk zo.”

De BespaarteGOED Roadshow staat woensdag 22 december bij De Ommedijk en zal ook in het nieuwe jaar op verschillende plekken in het dorp neerstrijken. Hou daarvoor de gemeentepagina in deze krant in de gaten. De actie loopt tot en met 31 juli 2022 maar eindigt eerder als de geldpot leeg is. Daarin zit genoeg voor maximaal 3.600 huishoudens.

Meer informatie: goedleiderdorp.nl

Meer berichten