Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto: WOUTER HOEBEN

Zonnepanelenproject de Hoftuyn

  Duurzaam & Groen

Wethouder Rik van Woudenberg opende op donderdag 14 oktober het tweede zonnepanelenproject van bewonerscoöperatie Zon op Leiderdorp.

Dit betreft 144 grote zonnepanelen op het dak van sportzaal De Hoftuyn aan de Leeuwerikstraat. Dit project kwam tot stand in nauwe samenwerking met de gemeente Leiderdorp en de Vereniging van Eigenaren.

Zon op Leiderdorp is een coöperatie die in 2018 is opgericht door een groep inwoners. De coöperatie biedt Leiderdorpers de gelegenheid in zonnepanelen te investeren als ze deze niet op hun eigen dak kwijt kunnen. 

Er is veel interesse in Leiderdorp om te investeren in zonne-energie. De certificaten voor het zonnedak van de Hoftuyn waren binnen een dag uitverkocht. Vanwege het grote enthousiasme onder Leiderdorpers is Zon op Leiderdorp op zoek naar een locatie voor een derde zonneproject. Eigenaren van grote daken kunnen contact met de coöperatie opnemen via info@zonopleiderdorp.nl.

De Hoftuyn is het tweede zonnepanelenproject voor de coöperatie. In januari 2020 werd de eerste locatie, de loods naast het gemeentehuis, gerealiseerd.

Meer berichten