Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Klaar om op pad te gaan om Leiderdorp weer wat schoner te maken.&nbsp;</p>

Klaar om op pad te gaan om Leiderdorp weer wat schoner te maken. 

(Foto: WH)

Een volle vuilniszak zwerfafval per persoon

  Duurzaam & Groen

Leiderdorp is weer een stukje schoner. 23 Leiderdorpers van alle leeftijden staken vanochtend de handen uit de mouwen om de straten en perken in de Vogelwijk en rond park De Houtkamp te ontdoen van zwerfvuil.

“We hadden ongeveer een volle vuilniszak per persoon”, zegt Ans Hoogenboom van de Straatjutters Leiderdorp die opruimactie organiseerde. De oogst bestond volgens Hoogenboom uit het ‘gebruikelijke afval’: vooral plastic, blikjes en heel veel peuken. 

De Straatjutters gaan elke week aan de slag in Leiderdorp, om en om op de vrijdag en de zaterdag. De actie van vanochtend was wat groter opgezet dan anders omdat het World Cleanup Day is. In 180 landen maken burgers vandaag korte metten met zwerfafval. 

Hoogenboom vertelt enthousiast dat, naast de vaste kern van Straatjutters, ook een stuk of acht gelegenheidsjutters naar het verzamelpunt bij De Sterrentuin waren gekomen. “En ik heb ook een aantal mailtjes gekregen van Leiderdorpers, waaronder twee gezinnen met kinderen, die zich bij De Straatjutters willen aansluiten.”

De eerstvolgende keer dat de Straatjutters op pad gaan is komende vrijdag. Kijk voor meer informatie op straatjuttersleiderdorp.nl of volg de Straatjutters op Facebook (Straatjutters Leiderdorp).        

Meer berichten