Logo leiderdorpsweekblad.nl
De eerste lading Mars-wikkels gaat in de verzamelzuil. | Foto: J.P. Kranenburg
De eerste lading Mars-wikkels gaat in de verzamelzuil. | Foto: J.P. Kranenburg (Foto: J.P.Kranenburg)

Actie tegen plastic verpakkingen Mars

  Duurzaam & Groen

De Leiderdorpse Straatjutters hebben tegenwoordig extra aandacht voor plastic wikkels van repen en snoepgoed van multinational Mars die ze bij hun opruimacties vinden op straat en in het openbaar groen. De wikkels worden gefotografeerd en verzameld in een grote buis die sinds vandaag bij de entree van het Leiderdorpse gemeentehuis staat. 

Daarmee ondersteunen de Straatjutters het werk van ‘Zwerfinator’ Dirk Groot en ’Plastic Soup Surfer’ Merijn Tinga. Zij zijn, naast de actie tegen plastic in vuurwerk, gestart met een actie tegen de plastic verpakking van Marsrepen en andere merken snoepgoed van het Mars concern, waaronder Bounty, Milka, M&M, Snickers, Milky Way, Maltesers en Celebrations.

De Straatjutters fotograferen alle wikkels in de Plastic Avengers App. De foto’s zullen worden gebruikt om de mensen op het hoofdkantoor van Mars te wijzen op de enorme hoeveelheid zwerfafval die ze veroorzaken met hun producten en hen dringend te vragen daar wat aan te doen. De bedoeling is natuurlijk dat Mars zijn verantwoordelijkheid neemt en verpakkingen gaat maken zonder plastic. Verpakkingen van Mars staan op plek zes van het meest gevonden zwerfafval. Dat moet anders en beter.

Iedereen kan de Plastic Avengers App downloaden in de App Store of Play store en ook wikkels die ze op straat vinden fotograferen. Overigens mogen ook rondslingerende wegwerpmondkapjes waar plastic in zit op de Plastic Avengers App gefotografeerd worden.


Meer berichten