Eerste prijs winnares Anna Jeroense
Eerste prijs winnares Anna Jeroense Foto: J.P.Kranenburg

Windmolen in de regen mooiste beeld van duurzaamheid

Duurzaam & Groen

Hoe ziet duurzaamheid eruit voor jou? Met die vraag organiseerden het Milieu Educatief Centrum (MEC) Leiderdorp en duurzaamheidswethouder Rik van Woudenberg dit najaar een fotowedstrijd voor kinderen uit Leiderdorp. Woensdag 9 december was de prijsuitreiking. Drie winnaars kregen hun eigen foto op canvas uitgereikt door de wethouder.

De eerste prijs ging naar de 11- jarige Anna Jeroense, de tweede prijs naar de 6-jarige Cecilia Gijsbers en de derde prijs naar 12-jarige Benjamin Gerstel. Met de foto’s gaven de kinderen hun beeld van duurzaamheid.

Anna vertelde dat zij graag wilde meedoen aan de wedstrijd omdat zij later fotograaf wil worden. Zij was dus ontzettend blij met de eerste prijs. Op een regenachtige dag nam zij vanuit de auto een foto van windmolens. Ze had nooit verwacht dat zij met deze foto zou winnen.

Benjamin had nog niet zoveel fotografie ervaring, maar heeft door de wedstrijd de smaak te pakken gekregen. Samen met zijn opa, een actieve natuurgids, ging hij rondom het MEC op pad om het perfecte plaatje te schieten. Van de vele foto’s vonden zij de foto van het insectenhotel de beste. Met de tekst ‘kom er bij’ geeft de foto aan hoe belangrijk bijen voor ons zijn en hoe we ze een handje kunnen helpen.

Cecilia nam een foto van Oost-Indische kers, een eetbare plant die je zelf in de tuin kunt laten groeien. “Lekker voor mij en voor de kleine beestjes.” Samen met haar ouders gaat ze een mooi plekje in huis zoeken om haar canvas op te hangen.

De wedstrijd werd georganiseerd in het kader van de Week van de Duurzaamheid met als doel kinderen te stimuleren na te denken over duurzaamheid. De jury bestond uit de professionele fotografen Mark den Hartog, Johan Kranenburg en Remco Filippo en wethouder Rik van Woudenberg. De canvas foto’s zijn afgedrukt en gesponsord door Foto Filippo, gevestigd in winkelcentrum Winkelhof.

Benjamin won de tweede prijs.
De derde prijs was voor de foto van Oost-Indische kers van Cecilia.

Uit de krant

Uit de krant