Logo leiderdorpsweekblad.nl
Duurzaamheidswethouder Rik van Woudenberg neemt symbolisch de nieuwste Leiderdorpse laadpaal in gebruik. | Foto: J.P. Kranenburg
Duurzaamheidswethouder Rik van Woudenberg neemt symbolisch de nieuwste Leiderdorpse laadpaal in gebruik. | Foto: J.P. Kranenburg (Foto: J.P. Kranenburg)

Leiderdorp krijgt steeds meer oplaadpalen

  Duurzaam & Groen

Er komen steeds meer oplaadpalen voor elektrische auto’s in Leiderdorp. Duurzaamheidswethouder Rik van Woudenberg (D66) nam woensdag 27 mei nummer 38 symbolisch in gebruik. Symbolisch omdat de oplaadpaal nog niet werkt, hij moet nog worden aangesloten op het elektriciteitsnet.

De nieuwe laadpaal staat aan de Muzenlaan, vlakbij het Visser ’t Hooft Lyceum.

In Leiderdorp zijn er twee bedrijven die oplaadpalen in de openbare ruimte mogen plaatsen, exploiteren, onderhouden en beheren. Allego doet dat al sinds 2017, eind februari dit jaar is PARKnCHARGE erbij gekomen. De gemeente heeft expres een overeenkomst met een tweede aanbieder gesloten zodat de inwoners wat te kiezen hebben. Particulieren met een elektrische auto die geen mogelijk hebben om de auto op eigen terrein op te laden, kunnen via een van beide aanbieders een verzoek indienen voor een laadpaal in hun straat.

Daarnaast gaan de aanbieders ook strategisch oplaadpalen plaatsen. Aan de hand van data wordt bepaald wat hiervoor de beste locaties zijn. Het is de bedoeling dat er zo een dekkend netwerk van oplaadpalen in Leiderdorp komt waarbij op loopafstand altijd een oplaadmogelijkheid is. Dat verlaagt de drempel om te kiezen voor elektrisch rijden.

Het aantal elektrische auto’s in Leiderdorp groeit flink en dat is ook te merken aan de belangstelling voor de laadpalen. Via PARKnCHARGE is voor vijftien locaties een aanvraag gedaan en goedgekeurd. De laadpalen zullen binnenkort gerealiseerd zijn.

Meer informatie over het aanvragen van oplaadpalen is te vinden op de website van de gemeente: www.leiderdorp.nl/oplaadpalen.

Meer berichten