Logo leiderdorpsweekblad.nl
Ook dichtbij huis is volop natuur te vinden als je er oog voor hebt.
Ook dichtbij huis is volop natuur te vinden als je er oog voor hebt. (Foto: Gerke van der Hoef)

Boswachters maken NatuurBingo voor natuur rondom je huis

  Duurzaam & Groen

Om de natuur te ontdekken hoef je niet per se naar een natuurgebied. Ook rond je huis is natuur. Om dat te ontdekken hebben de boswachters van Natuurmonumenten een Biodiversiteits-Bingo voor kinderen gemaakt.

Biodiversiteit. Het is een moeilijk woord, maar betekent eigenlijk dat de natuur, dus planten, dieren, insecten en bomen, in evenwicht met elkaar leven en dat er daarbij voldoende variatie aan dieren, planten en bomen is. Alles hangt met elkaar samen. Als er geen bomen zijn, zijn er geen nestjes voor de vogels. Als er geen bloemen zijn, dan zijn er geen insecten. 

Iedereen kan helpen om die samenhang sterker te maken. Hoe groener een tuin, hoe beter dat is voor de natuur! De natuurbingo geeft een idee van wat er nu al leeft en wat er nog mist. De NatuurBingo-kaart is te vinden op www.natuurmonumenten.nl/nieuwkoop-natuurbingo.

Hoe groen is jouw tuin?

Natuurmonumenten wil graag weten hoe groen de Nederlandse tuinen zijn. Zij heeft daarvoor een Nationaal Tuinonderzoek voor kinderen en volwassenen online staan. Wie meedoet kan een echte tuin-makeover winnen! Het kost maar 5 minuten en deelnemers krijgen meteen wat tips om hun tuin nog natuurvriendelijker te maken. Kijk op www.natuurmonumenten.nl

Meer berichten